Saldējuma biskvītkūka Aļaska ar pistāciju un marakujas saldējumu

Kūka, kurā ieguldītais laiks atmaksājas ar uzviju. Izsmalcināta, zefīrā ar saldējumu pildīta, krāsns karstumā glazēta kūka, kas atgādina sniegbaltu kalnu. Varbūt tas ir Fudzi ķiršu ziedu laikā vai Monblāns sniega mākoņu skavās?

8 porcijas

1,5 stundas + 5 stundas saldētavā

Atzīme (27 gab)

Sastāvdaļas

Pistāciju un marakujas saldējumam
8 olas dzeltenumi
170 g  Dansukker baltā cukurbiešu cukura
400 ml piena
300 ml saldā krējuma
280 g Dansukker dzidrā vai glikozes sīrupa

Garšu dažādošanai
100 g izlobītu pistāciju
5 marakujas ar sēklām

Biskvīta pamatne
50 g sviesta
90 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
1 ola
30 g kviešu miltu
12 g kakao
2 šķipsniņas sāls

Meringai
3 olas baltumi
85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
pāris lāsītes citrona sulas

Instrukcijas

Vispirms pagatavo saldējumu. Olu dzeltenumus ar cukuru sakuļ mīkstās putās. Kaltiņā uzvāra saldo krējumu, pienu un glikozes vai dzidro sīrupu. Lejot tievā strūkliņā, karsto maisījumu iekuļ olu putās. Šķidrumu sadala divās daļās. Vienai no tām pievieno saberztas pistācijas, bet otrai – marakujas mīkstumu.

Abas saldējuma masas sastrādā saldējuma mašīnā vai arī novieto saldētavā uz piecām stundām, ik pa laikam apmaisot.

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. Sagatavo biskvīta pamatni. Katliņā izkausē sviestu un iemaisa pārējās sastāvdaļas. Kārtīgi samaisa. Maisījumu lej ietaukotā, šaurā kēksa formas veidnē 18 cm garumā. Cep krāsns vidējā daļā 7-8 minūtes. Atdzesē uz restītēm.

Pirms pasniegšanas: Cepeškrāsni noregulē uz 250 °C grila režīmā. Saldējumu izņem no saldētavas. Kūkas biskvīta pamatni novieto uz karstumizturīgas pamatnes. Olas baltumu un pusi no cukura daudzuma saputo, līdz sāk veidoties baltas putas (jāputo vairākas minūtes). Pievieno atlikušo cukuru un citrona sulu un turpina putot, līdz masa kļūst bieza un stingra.

Marakujas saldējumu kārto kūkas centrā, apkārt tam – pistāciju saldējumu. Izveidoto “kalniņu” pārklāj ar meringas krēmu un liek cepeškrāsnī uz 2-4 minūtēm, līdz meringa apbrūnē zeltaina. Pasniedz nekavējoties.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.