Pistāciju un marakujas saldējumam
Garšu dažādošanai
Biskvīta pamatne
Meringai
Vispirms pagatavo saldējumu. Olu dzeltenumus ar cukuru sakuļ mīkstās putās. Kaltiņā uzvāra saldo krējumu, pienu un glikozes vai dzidro sīrupu. Lejot tievā strūkliņā, karsto maisījumu iekuļ olu putās. Šķidrumu sadala divās daļās. Vienai no tām pievieno saberztas pistācijas, bet otrai – marakujas mīkstumu.
Abas saldējuma masas sastrādā saldējuma mašīnā vai arī novieto saldētavā uz piecām stundām, ik pa laikam apmaisot.
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. Sagatavo biskvīta pamatni. katliņā izkausē sviestu un iemaisa pārējās sastāvdaļas. Kārtīgi samaisa. Maisījumu lej ietaukotā, šaurā kēksa formā veidnē 18 cm garumā. Cep krāsns vidējā daļā 7-8 minūtes. Atdzesē uz restītēm vai dvielīša.
Pirms pasniegšanas: Cepeškrāsni noregulē uz 250 °C grila režīmā. Saldējumu izņem no saldētavas. Kūkas biskvīta pamatni novieto uz karstumizturīgas pamatnes. Olas baltumu un pusi no cukura daudzuma saputo, līdz sāk veidoties baltas putas (dažas minūtes). Pievieno atlikušo cukuru un citrona sulu un turpina putot, līdz masa ir bieza un stingra.
Marakujas saldējumu kārto kūkas centrā, apkārt tam – pistāciju saldējumu. Izveidoto “kalniņu” pārklāj ar meringas krēmu un liek cepeškrāsnī uz 2-4 minūtēm, līdz meringa apbrūnē zeltaina. Pasniedz nekavējoties.
Šo recepti sastādīja