Saldā krējuma želejas kūka ar avenēm

8-10 porcijas
Saldā krējuma želejas kūka ar avenēm
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

Pamatam
200 g „Digestive” cepumu (var aizstāt ar „Selgu” vai līdzīgiem cepumiem)
100 g kukurūzas pārslu
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
125 g sviesta vai margarīna
200 g piena šokolādes

Pildījumam
500 g aveņu
1000 ml saldā krējuma
50 ml apelsīnu sulas koncentrāta
250 g Dansukker baltā smalkā cukura
6 želatīna plāksnītes

Dekorēšanai
Piparmētru lapas

Izklāj cepeštrauku 20 x 30 cm lielumā ar cepeša plēvi. Cepumus bļodā sadrupina un samaisa ar kukurūzas pārslām un vaniļas cukuru. Izkausē taukvielu, pievieno. Rūpīgi samaisa un izklāj kā kūkas pamatni cepeštraukā. Liek ledusskapī. Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Ar otu pārsmērē pāri pamatnei. Kad šokolāde sacietējusi, pārber pāri avenes. Želatīna plāksnītes ieliek ūdenī. Saldo krējumu, apelsīnu sulas koncentrātu un cukuru samaisa katliņā un uzvāra. Pievieno želatīnu. Ļauj nedaudz atdzist, tad pārlej pāri avenēm. Liek ledusskapī un ļauj pilnībā atdzist. Izņem ārā, sagriež gabalos un grezno ar piparmētru lapiņām.

Šo recepti sastādīja

Dansukker