Sastāvdaļas
Pamatam
200 g „Digestive” cepumu (var aizstāt ar „Selgu” vai līdzīgiem cepumiem)
100 g kukurūzas pārslu
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
125 g sviesta vai margarīna
200 g piena šokolādes
Pildījumam
500 g aveņu
1000 ml saldā krējuma
50 ml apelsīnu sulas koncentrāta
250 g Dansukker baltā smalkā cukura
6 želatīna plāksnītes
Dekorēšanai
Piparmētru lapas
Instrukcijas
Izklāj cepeštrauku 20 x 30 cm lielumā ar cepeša plēvi. Cepumus bļodā sadrupina un samaisa ar kukurūzas pārslām un vaniļas cukuru. Izkausē taukvielu, pievieno. Rūpīgi samaisa un izklāj kā kūkas pamatni cepeštraukā. Liek ledusskapī. Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Ar otu pārsmērē pāri pamatnei. Kad šokolāde sacietējusi, pārber pāri avenes. Želatīna plāksnītes ieliek ūdenī. Saldo krējumu, apelsīnu sulas koncentrātu un cukuru samaisa katliņā un uzvāra. Pievieno želatīnu. Ļauj nedaudz atdzist, tad pārlej pāri avenēm. Liek ledusskapī un ļauj pilnībā atdzist. Izņem ārā, sagriež gabalos un grezno ar piparmētru lapiņām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.