Sastāvdaļas
Pamatam
200 g „Digestive” cepumu (var aizstāt ar „Selgu” vai līdzīgiem cepumiem)
100 g kukurūzas pārslu
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
125 g sviesta vai margarīna
200 g piena šokolādes
Pildījumam
500 g aveņu
1000 ml saldā krējuma
50 ml apelsīnu sulas koncentrāta
250 g Dansukker baltā smalkā cukura
6 želatīna plāksnītes
Dekorēšanai
Piparmētru lapas
Instrukcijas
Izklāj cepeštrauku 20 x 30 cm lielumā ar cepeša plēvi. Cepumus bļodā sadrupina un samaisa ar kukurūzas pārslām un vaniļas cukuru. Izkausē taukvielu, pievieno. Rūpīgi samaisa un izklāj kā kūkas pamatni cepeštraukā. Liek ledusskapī. Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Ar otu pārsmērē pāri pamatnei. Kad šokolāde sacietējusi, pārber pāri avenes. Želatīna plāksnītes ieliek ūdenī. Saldo krējumu, apelsīnu sulas koncentrātu un cukuru samaisa katliņā un uzvāra. Pievieno želatīnu. Ļauj nedaudz atdzist, tad pārlej pāri avenēm. Liek ledusskapī un ļauj pilnībā atdzist. Izņem ārā, sagriež gabalos un grezno ar piparmētru lapiņām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.