Saldā krējuma želejas kūka ar avenēm

8-10 porcijas

Atzīme (58 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pamatam
200 g „Digestive” cepumu (var aizstāt ar „Selgu” vai līdzīgiem cepumiem)
100 g kukurūzas pārslu
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
125 g sviesta vai margarīna
200 g piena šokolādes

Pildījumam
500 g aveņu
1000 ml saldā krējuma
50 ml apelsīnu sulas koncentrāta
250 g Dansukker baltā smalkā cukura
6 želatīna plāksnītes

Dekorēšanai
Piparmētru lapas

Instrukcijas

Izklāj cepeštrauku 20 x 30 cm lielumā ar cepeša plēvi. Cepumus bļodā sadrupina un samaisa ar kukurūzas pārslām un vaniļas cukuru. Izkausē taukvielu, pievieno. Rūpīgi samaisa un izklāj kā kūkas pamatni cepeštraukā. Liek ledusskapī. Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Ar otu pārsmērē pāri pamatnei. Kad šokolāde sacietējusi, pārber pāri avenes. Želatīna plāksnītes ieliek ūdenī. Saldo krējumu, apelsīnu sulas koncentrātu un cukuru samaisa katliņā un uzvāra. Pievieno želatīnu. Ļauj nedaudz atdzist, tad pārlej pāri avenēm. Liek ledusskapī un ļauj pilnībā atdzist. Izņem ārā, sagriež gabalos un grezno ar piparmētru lapiņām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.