Salāti „Seja”

Patiesībā tie ir klasiski pupiņu salāti ar malto gaļu tādā chili-con-carne stilā, bet visu "briesmīgumu" piešķir dekorācijas. Tur nu vari brīvi izpausties atbilstoši svētkiem un noskaņojumam.

4 porcijas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

300 g maltas liellopa gaļas
1 ēd. kar. sviesta vai margarīna
1-2 tējk. čili pulvera
1 šķipsna kajēnas piparu
0,5 tējk. sāls
1 ēdamkar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
1 šķēlītēs sagriezts sīpols
2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas (pēc izvēles)
400 ml vārītu sarkano pupiņu
1-2 šķēlēs sagriezti tomāti
4 nelielas Mocarellas siera bumbiņas
4 uz pusēm pārgrieztas melnās olīvas
Kreses vai izdīguši graudu dzinumi

Salātu mērcei
100 ml sasmalcinātu tomātu
1 ēdamkar. eļļas
2-3 tējkar. balzamiko
1 ēdamkar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
1 sarīvēta ķiploka daiviņa

Instrukcijas

Malto gaļu, sīpolu un ķiploku cep pannā uzkarsētā sviestā vai margarīnā. Uzkaisa sāli, čili pulveri, kajēnas piparus, pielej sīrupu. Iemaisa pupiņas. Izvieto izcepto maisījumu pa četriem šķīvjiem sejiņas veidā. Katrā šķīvī virs salātiem iedomāto acu vietās uzliek divas tomātu šķēlītes, uz katras šķēlītes – pusi no Mocarellas siera bumbiņas, un sieram pa virsu – pusi no olīvas. Graudu dzinumus vai kreses izvieto virs salātiem kā matus. Samaisa kopā salātu mērces sastāvdaļas. Mērci pieliek blakus atsevišķā trauciņā. Pasniedz ar maizi, piemēram, ar "Kaulu maizītēm".
 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.