Sastāvdaļas
300 g maltas liellopa gaļas
1 ēd. kar. sviesta vai margarīna
1-2 tējk. čili pulvera
1 šķipsna kajēnas piparu
0,5 tējk. sāls
1 ēdamkar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
1 šķēlītēs sagriezts sīpols
2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas (pēc izvēles)
400 ml vārītu sarkano pupiņu
1-2 šķēlēs sagriezti tomāti
4 nelielas Mocarellas siera bumbiņas
4 uz pusēm pārgrieztas melnās olīvas
Kreses vai izdīguši graudu dzinumi
Salātu mērcei
100 ml sasmalcinātu tomātu
1 ēdamkar. eļļas
2-3 tējkar. balzamiko
1 ēdamkar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
1 sarīvēta ķiploka daiviņa
Instrukcijas
Malto gaļu, sīpolu un ķiploku cep pannā uzkarsētā sviestā vai margarīnā. Uzkaisa sāli, čili pulveri, kajēnas piparus, pielej sīrupu. Iemaisa pupiņas. Izvieto izcepto maisījumu pa četriem šķīvjiem sejiņas veidā. Katrā šķīvī virs salātiem iedomāto acu vietās uzliek divas tomātu šķēlītes, uz katras šķēlītes – pusi no Mocarellas siera bumbiņas, un sieram pa virsu – pusi no olīvas. Graudu dzinumus vai kreses izvieto virs salātiem kā matus. Samaisa kopā salātu mērces sastāvdaļas. Mērci pieliek blakus atsevišķā trauciņā. Pasniedz ar maizi, piemēram, ar "Kaulu maizītēm".
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.