Sastāvdaļas
300 g maltas liellopa gaļas
1 ēd. kar. sviesta vai margarīna
1-2 tējk. čili pulvera
1 šķipsna kajēnas piparu
0,5 tējk. sāls
1 ēdamkar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
1 šķēlītēs sagriezts sīpols
2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas (pēc izvēles)
400 ml vārītu sarkano pupiņu
1-2 šķēlēs sagriezti tomāti
4 nelielas Mocarellas siera bumbiņas
4 uz pusēm pārgrieztas melnās olīvas
Kreses vai izdīguši graudu dzinumi
Salātu mērcei
100 ml sasmalcinātu tomātu
1 ēdamkar. eļļas
2-3 tējkar. balzamiko
1 ēdamkar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
1 sarīvēta ķiploka daiviņa
Instrukcijas
Malto gaļu, sīpolu un ķiploku cep pannā uzkarsētā sviestā vai margarīnā. Uzkaisa sāli, čili pulveri, kajēnas piparus, pielej sīrupu. Iemaisa pupiņas. Izvieto izcepto maisījumu pa četriem šķīvjiem sejiņas veidā. Katrā šķīvī virs salātiem iedomāto acu vietās uzliek divas tomātu šķēlītes, uz katras šķēlītes – pusi no Mocarellas siera bumbiņas, un sieram pa virsu – pusi no olīvas. Graudu dzinumus vai kreses izvieto virs salātiem kā matus. Samaisa kopā salātu mērces sastāvdaļas. Mērci pieliek blakus atsevišķā trauciņā. Pasniedz ar maizi, piemēram, ar "Kaulu maizītēm".
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.