Salāti ar auksti kūpinātu pīli un ķiršiem

Šie izmalcinātie, ekskluzīvie salāti būs īpaša rota ikvienā maltītē. Izmanto gatavu kūpinātu vistas fileju. Tomēr visizcilāk tie garšos, ja pīli būs nokūpinājis pats mājas saimnieks pēc veiksmīgām medībām.

4 porcijas

Uzkodas & piedevas
Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

240 g mazo romiešu vai radicchio salātlapu
120 g sarkano sīpolu
10 g balzametiķa
10 g sviesta
20 g brūnā cukura
100 g auksti kūpinātas pīles
100 g saldo ķiršu
50 g Amaretto liķiera
20 g grauzdētu mandeļu
220 g ābolu
olīveļļa cepšanai

Mērcei
120 g auksti spiestas olīveļļas
20 g balzametiķa
5 g Dižonas sinepju
5 g brūnā cukura
sāls pēc garšas

Instrukcijas

Saldos ķiršu iztīra no kauliņiem un aplej ar liķieri. Atstāj istabas temperatūrā uz 2 stundām.
Sarkanos sīpolus sagriež plānās daivās un liek sakarsētā pannā ar nedaudz olīveļļas. Pievieno šķipsnu sāls un apcep, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno sviestu un balzametiķi, izmaisa. Apcep 2 minūtes, tad pievieno cukuru un divas trešdaļas ķiršu. Izkarsē vēl 2 minūtes un noņem no uguns.
Pagatavo mērci. Bļodā liek balzametiķi, sinepes, cukuru un šķipsnu sāls. Mērkrūzē nosver olīveļļu. Visu laiku maisot, lēnām lej klāt eļļu, līdz izveidojusies vienmērīga konsistence. 
Āboliem izgriež serdi un sagriež plānās šķēlēs. 
Uz šķīvja kārto salātu lapas, ābolus, ķiršus, sīpolus, mandeles un pīli. Aplej ar mērci un pasniedz. 

Gatavo: Linda Brensone
Foto: Māris Kiseļovs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.