Safrāna un pistāciju maizītes

Apmēram 40 maizītes

2 stundas

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

50 g svaiga rauga
500 ml piena istabas temperatūrā
1 g safrāna (2 paciņas)
13 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
210 Dansukker dzidrā sīrupa
200 g sviesta istabas temperatūrā
900 g kviešu miltu
0,5 tējkar. sāls

Pistāciju pildījumam
150 g mandeļu pastas
80 g izlobītu pistāciju
100 g sviesta istabas temperatūrā
50 g Dansukker tumšā sīrupa
1 apelsīna miza

Virskārtai
sviests
Dansukker baltais cukurbiešu cukurs

Instrukcijas

Raugu sadrupina bļodiņā un pārlej ar siltu pienu.

Safrānu piestiņā saberž kopā ar ēdamkaroti cukura un pievieno raugam. Pievieno arī tumšo sīrupu. Sviestu sarīvē uz rupjās rīves un arī iemaisa piena maisījumā.

Pakāpeniski pievieno miltus. Pieber sāli un turpina mīcīt, līdz mīkla sāk atlekt no bļodas malām (apmēram 10 minūtes). Tad mīklu pārklāj ar tīru dvielīti un novieto situmā uz 20 minūtēm.

Sagatavo pildījumu. Mandeļu pastu sarīvē. Pistācijas sasmalcina. Pievieno pārējās sastāvdaļas un visu kārtīgi samaisa.

Mīklu izliek uz iemiltotas virsmas kārtīgi samīca un izveltnē taisnstūra formā. Mīklas loksni pārklāj ar pildījumu, pārloka uz pusēm un sagriež 2 cm platās strēmelēs. Katru strēmeli savirpina pirkstos, veidojot rožmaizītes formu – katru galu virpina pretējā virzienā, tad kārto aplītī, garāko gal beigās nostiprinot zem maizītes. Katru maizīti ievieto papīra formiņā, mafinu silikona formā vai uz ar cepampapīru pārklātas cepešplāts un novieto siltā vietā uzrūgt 40 minūtes.

Cepeškrāsni noregulē uz 250 °C. Cep krāsns centrālajā daļā apmēram 10 minūtes. Atdzesē uz dvielīša vai restītēm.

Pārsmērē ar izkausētu sviestu un pārkaisa ar kristālisko cukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Semifredo ar aveņu un pistāciju pildījumu

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Rabarberu sīrups

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.