Safrāna un pistāciju maizītes

Apmēram 40 maizītes

PT1H

2 stundas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

50 g svaiga rauga
500 ml piena istabas temperatūrā
1 g safrāna (2 paciņas)
13 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
210 Dansukker dzidrā sīrupa
200 g sviesta istabas temperatūrā
900 g kviešu miltu
0,5 tējkar. sāls

Pistāciju pildījumam
150 g mandeļu pastas
80 g izlobītu pistāciju
100 g sviesta istabas temperatūrā
50 g Dansukker tumšā sīrupa
1 apelsīna miza

Virskārtai
sviests
Dansukker baltais cukurbiešu cukurs

Instrukcijas

Raugu sadrupina bļodiņā un pārlej ar siltu pienu.

Safrānu piestiņā saberž kopā ar ēdamkaroti cukura un pievieno raugam. Pievieno arī tumšo sīrupu. Sviestu sarīvē uz rupjās rīves un arī iemaisa piena maisījumā.

Pakāpeniski pievieno miltus. Pieber sāli un turpina mīcīt, līdz mīkla sāk atlekt no bļodas malām (apmēram 10 minūtes). Tad mīklu pārklāj ar tīru dvielīti un novieto situmā uz 20 minūtēm.

Sagatavo pildījumu. Mandeļu pastu sarīvē. Pistācijas sasmalcina. Pievieno pārējās sastāvdaļas un visu kārtīgi samaisa.

Mīklu izliek uz iemiltotas virsmas kārtīgi samīca un izveltnē taisnstūra formā. Mīklas loksni pārklāj ar pildījumu, pārloka uz pusēm un sagriež 2 cm platās strēmelēs. Katru strēmeli savirpina pirkstos, veidojot rožmaizītes formu – katru galu virpina pretējā virzienā, tad kārto aplītī, garāko gal beigās nostiprinot zem maizītes. Katru maizīti ievieto papīra formiņā, mafinu silikona formā vai uz ar cepampapīru pārklātas cepešplāts un novieto siltā vietā uzrūgt 40 minūtes.

Cepeškrāsni noregulē uz 250 °C. Cep krāsns centrālajā daļā apmēram 10 minūtes. Atdzesē uz dvielīša vai restītēm.

Pārsmērē ar izkausētu sviestu un pārkaisa ar kristālisko cukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Piparkūku rulete ar karameļu pildījumu un brūkleņu glazūru

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.

Ziemassvētku cepumi

Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.

Dzēriens “Ziemas pasaka”, Karstvīna sours

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.