Sastāvdaļas
50 g svaiga rauga
500 ml piena istabas temperatūrā
1 g safrāna (2 paciņas)
13 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
210 Dansukker dzidrā sīrupa
200 g sviesta istabas temperatūrā
900 g kviešu miltu
0,5 tējkar. sāls
Pistāciju pildījumam
150 g mandeļu pastas
80 g izlobītu pistāciju
100 g sviesta istabas temperatūrā
50 g Dansukker tumšā sīrupa
1 apelsīna miza
Virskārtai
sviests
Dansukker baltais cukurbiešu cukurs
Instrukcijas
Raugu sadrupina bļodiņā un pārlej ar siltu pienu.
Safrānu piestiņā saberž kopā ar ēdamkaroti cukura un pievieno raugam. Pievieno arī tumšo sīrupu. Sviestu sarīvē uz rupjās rīves un arī iemaisa piena maisījumā.
Pakāpeniski pievieno miltus. Pieber sāli un turpina mīcīt, līdz mīkla sāk atlekt no bļodas malām (apmēram 10 minūtes). Tad mīklu pārklāj ar tīru dvielīti un novieto situmā uz 20 minūtēm.
Sagatavo pildījumu. Mandeļu pastu sarīvē. Pistācijas sasmalcina. Pievieno pārējās sastāvdaļas un visu kārtīgi samaisa.
Mīklu izliek uz iemiltotas virsmas kārtīgi samīca un izveltnē taisnstūra formā. Mīklas loksni pārklāj ar pildījumu, pārloka uz pusēm un sagriež 2 cm platās strēmelēs. Katru strēmeli savirpina pirkstos, veidojot rožmaizītes formu – katru galu virpina pretējā virzienā, tad kārto aplītī, garāko gal beigās nostiprinot zem maizītes. Katru maizīti ievieto papīra formiņā, mafinu silikona formā vai uz ar cepampapīru pārklātas cepešplāts un novieto siltā vietā uzrūgt 40 minūtes.
Cepeškrāsni noregulē uz 250 °C. Cep krāsns centrālajā daļā apmēram 10 minūtes. Atdzesē uz dvielīša vai restītēm.
Pārsmērē ar izkausētu sviestu un pārkaisa ar kristālisko cukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.