Safrāna un pistāciju īriss

Safrāna un pistāciju īriss

45 konfektes 45 minūtes
Pagatavojiet Ziemassvētku īrisa konfektes, kas papildinātas ar safrānu un pistāciju riekstiem. Dzidrais sīrups neļauj īrisam sacietēt pilnībā un saglabā īrisa konfekšu īpašo košļājamo struktūru.
Safrāna un pistāciju īriss
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 100 g sviesta
  • 200 ml saldā krējuma
  • 300 g Dansukker ekoloģiskā cukura
  • 180 g Dansukker Dzidrā sīrupa
  • 50 g kapātu pistāciju riekstu
  • ½ grams (1 paciņa) safrāna

Visas sastāvdaļas, izņemot pistācijas, katliņā uzvāra, līdz temperatūra sasniedz 125 ˚C. Ja nav termometra, temperatūru var pārbaudīt, iepilinot pilienu masas aukstā ūdenī – ja piliens izveido mīkstu bumbiņu, tad īriss ir gatavs.

Sakapātas pistācijas iemaisa īrisa masā. 18 x 25 cm izmēra formu ieeļļo un ielej tajā īrisa maisījumu. Atstāj uz 24 stundām, līdz īriss kārtīgi sacietējis. Gatavu sagriež gabaliņos un ietin sviestpapīra konfekšu papīriņos.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;