Safrāna pīrādziņi

32 maizītes 2 stundas
Safrāna pīrādziņi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 1 g safrāna (vai 2 tējkar. kurkumas, lai piešķirtu krāsu)
  • 1 ēdamkar. Dansukker baltā cukurbiešu cukura
  • 50 g rauga
  • 500 ml piena
  • 150 g sviesta istabas temperatūrā
  • 140 g Dansukker Dzidrā sīrupa
  • 1 tējkar. sāls
  • Apmēram 800 g kviešu miltu

Pildījumam

  • 150 g mandeļu pastas
  • 100 g sviesta istabas temperatūrā
  • 1 tējkar Dansukker Vaniļas cukura
  • 50 g baltās šokolādes

Dekorēšanai

  • 1 ola
  • cukura pērlītes

Pienu uzsilda līdz 37 °C un iedrupina tajā raugu.

Safrānu saberž ar vienu tējkaroti baltā cukura. Iemaisa sviestu, sīrupu un sāli. Pievieno gandrīz visu miltu daudzumu un sastrādā vijīgā mīklā.

Bļodu novieto siltumā un atstāj uzrūgt apmēram 40 minūtes, līdz masa dubultojusies.

Kamēr mīkla rūgst, sagatavo pildījumu. Mandeļu pastu sarīvē un samaisa ar sviestu, vaniļas cukuru un sadrupinātu šokolādi.

Uzrūgušo mīklu sadala četrās daļās, un uz iemiltotas virsmas katru no tām izrullē apmēram puscentimetru biezā kvadrāta formā. Katru kvadrātu sadala astoņos trīsstūrīšos.

Pildījumu ar tējkaroti liek uz trīsstūra garākās malas, un sarullē to virzienā uz pretējo stūri. Pīrādziņus ar ārējo stūri uz leju kārto uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Pārklāj ar tīru dvielīti un ļauj vēlreiz uzrūgt apmēram 40 minūtes.

Cepeškrāsni noregulē uz 225 °C.

Pīrādziņus iesmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar dekoriem. Cep cepeškrāsns vidū apmēram 7-8 minūtes.

Šo recepti sastādīja

Dansukker