Sastāvdaļas
1 g safrāna (vai 2 tējkar. kurkumas, lai piešķirtu krāsu)
1 ēdamkar. Dansukker baltā cukurbiešu cukura
50 g rauga
500 ml piena
150 g sviesta istabas temperatūrā
140 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 tējkar. sāls
Apmēram 800 g kviešu miltu
Pildījumam
150 g mandeļu pastas
100 g sviesta istabas temperatūrā
1 tējkar Dansukker Vaniļas cukura
50 g baltās šokolādes
Dekorēšanai
1 ola
cukura pērlītes
Instrukcijas
Pienu uzsilda līdz 37 °C un iedrupina tajā raugu.
Safrānu saberž ar vienu tējkaroti baltā cukura. Iemaisa sviestu, sīrupu un sāli. Pievieno gandrīz visu miltu daudzumu un sastrādā vijīgā mīklā.
Bļodu novieto siltumā un atstāj uzrūgt apmēram 40 minūtes, līdz masa dubultojusies.
Kamēr mīkla rūgst, sagatavo pildījumu. Mandeļu pastu sarīvē un samaisa ar sviestu, vaniļas cukuru un sadrupinātu šokolādi.
Uzrūgušo mīklu sadala četrās daļās, un uz iemiltotas virsmas katru no tām izrullē apmēram puscentimetru biezā kvadrāta formā. Katru kvadrātu sadala astoņos trīsstūrīšos.
Pildījumu ar tējkaroti liek uz trīsstūra garākās malas, un sarullē to virzienā uz pretējo stūri. Pīrādziņus ar ārējo stūri uz leju kārto uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Pārklāj ar tīru dvielīti un ļauj vēlreiz uzrūgt apmēram 40 minūtes.
Cepeškrāsni noregulē uz 225 °C.
Pīrādziņus iesmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar dekoriem. Cep cepeškrāsns vidū apmēram 7-8 minūtes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.