Safrāna pīrādziņi

32 maizītes

2 stundas

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

1 g safrāna (vai 2 tējkar. kurkumas, lai piešķirtu krāsu)
1 ēdamkar. Dansukker baltā cukurbiešu cukura
50 g rauga
500 ml piena
150 g sviesta istabas temperatūrā
140 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 tējkar. sāls
Apmēram 800 g kviešu miltu

Pildījumam
150 g mandeļu pastas
100 g sviesta istabas temperatūrā
1 tējkar Dansukker Vaniļas cukura
50 g baltās šokolādes

Dekorēšanai
1 ola
cukura pērlītes

Instrukcijas

Pienu uzsilda līdz 37 °C un iedrupina tajā raugu.

Safrānu saberž ar vienu tējkaroti baltā cukura. Iemaisa sviestu, sīrupu un sāli. Pievieno gandrīz visu miltu daudzumu un sastrādā vijīgā mīklā.

Bļodu novieto siltumā un atstāj uzrūgt apmēram 40 minūtes, līdz masa dubultojusies.

Kamēr mīkla rūgst, sagatavo pildījumu. Mandeļu pastu sarīvē un samaisa ar sviestu, vaniļas cukuru un sadrupinātu šokolādi.

Uzrūgušo mīklu sadala četrās daļās, un uz iemiltotas virsmas katru no tām izrullē apmēram puscentimetru biezā kvadrāta formā. Katru kvadrātu sadala astoņos trīsstūrīšos.

Pildījumu ar tējkaroti liek uz trīsstūra garākās malas, un sarullē to virzienā uz pretējo stūri. Pīrādziņus ar ārējo stūri uz leju kārto uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Pārklāj ar tīru dvielīti un ļauj vēlreiz uzrūgt apmēram 40 minūtes.

Cepeškrāsni noregulē uz 225 °C.

Pīrādziņus iesmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar dekoriem. Cep cepeškrāsns vidū apmēram 7-8 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Semifredo ar aveņu un pistāciju pildījumu

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Rabarberu sīrups

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.