Safrāna kūka

1 kūka (10-12 gabaliņi)
Safrāna kūka
Vērtējums: (2gab.)

Sastāvdaļas

3 lielas olas
180 g Dansukker cukurbiešu cukura
50 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
1 tējk. Dansukker Vaniļas cukura
50 g sviesta
100 ml piena
0.5 g safrāna (1 paciņa)
210 g miltu
2 tējk. cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls
Sviests un cukurs veidnes ieziešanai
Dansukker pūdercukurs dekorēšanai

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C. Olas, cukuru, Dzidro sīrupu un vaniļas cukuru puto līdz masa kļūst gaiša un gaisīga. Izkausē sviestu, pievieno pienu un safrānu, uzvāra līdz vārīšanās temperatūrai. Miltus, cepamo pulveri un sāli sajauc kopā un rūpīgi iecilā olu un cukuru masā.
Kūku veidni ietauko ar sviestu un pārkaisa ar cukuru. Masu lej formā un cep cepeškrāsns vidus daļā un cep 30-35 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti,- ja nelīp klāt, tad kūka ir izcepusies. Kad kūka atdzisusi, to izgāž no formas. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Šo recepti sastādīja

Dansukker