Sastāvdaļas
1 paciņa safrāna
210 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
200 g sviesta
2 olas
3 g vaniļas cukura
150 ml piena
240 g kviešu miltu
10 g cepampulvera
Riekstu īrisa mundierim
60 g pistāciju
30 g pekanriekstu vai valriekstu
30 g mandeļu
100 g sviesta
50 ml saldā krējuma
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
70 g Dansukker Zeltainā sīrupa
Instrukcijas
Noregulē cepeškrāsni uz 175 °C.
Safrānu saberž ar 1 ēdamkaroti cukura. Izkausē sviestu un iemaisa safrāna cukuru. Sakuļ olas, pārējo cukuru un vaniļas cukuru mīkstās putās. Iemaisa sviesta maisījumu un pienu.
Atsevišķā bļodā samaisa kviešu miltus un cepamo pulveri un iecilā tos mīklā.
Ietauko kūkas formu apmēram 23 cm diametrā, formas sānus izklājot ar cepamā papīra sloksni. Formā ielej mīklu un cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 30-35 minūtes.
Pagatavo īrisa mundiera mīklu. Rupji sakapā riekstus. Izkausē sviestu un iemaisa tajā krējumu, muskovado cukuru un sīrupu. Turpina vārīt, regulāri apmaisot, līdz maisījums kļūst zeltaini brūns un nedaudz sabiezē. Pievieno riekstus.
Kūku izņem no cepeškrāsns. Krāsns temperatūru paaugstina līdz 200 °C grilēšanas režīmā. Kūku pārsmērē ar īrisa maisījumu un cep cepeškrāsns augšējā daļā apmēram 10 minūtes, pieskatot, lai glazūra nepiedeg - tai jābūt zeltaini brūnā krāsā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.