Sastāvdaļas
1 paciņa safrāna
210 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
200 g sviesta
2 olas
3 g vaniļas cukura
150 ml piena
240 g kviešu miltu
10 g cepampulvera
Riekstu īrisa mundierim
60 g pistāciju
30 g pekanriekstu vai valriekstu
30 g mandeļu
100 g sviesta
50 ml saldā krējuma
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
70 g Dansukker Zeltainā sīrupa
Instrukcijas
Noregulē cepeškrāsni uz 175 °C.
Safrānu saberž ar 1 ēdamkaroti cukura. Izkausē sviestu un iemaisa safrāna cukuru. Sakuļ olas, pārējo cukuru un vaniļas cukuru mīkstās putās. Iemaisa sviesta maisījumu un pienu.
Atsevišķā bļodā samaisa kviešu miltus un cepamo pulveri un iecilā tos mīklā.
Ietauko kūkas formu apmēram 23 cm diametrā, formas sānus izklājot ar cepamā papīra sloksni. Formā ielej mīklu un cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 30-35 minūtes.
Pagatavo īrisa mundiera mīklu. Rupji sakapā riekstus. Izkausē sviestu un iemaisa tajā krējumu, muskovado cukuru un sīrupu. Turpina vārīt, regulāri apmaisot, līdz maisījums kļūst zeltaini brūns un nedaudz sabiezē. Pievieno riekstus.
Kūku izņem no cepeškrāsns. Krāsns temperatūru paaugstina līdz 200 °C grilēšanas režīmā. Kūku pārsmērē ar īrisa maisījumu un cep cepeškrāsns augšējā daļā apmēram 10 minūtes, pieskatot, lai glazūra nepiedeg - tai jābūt zeltaini brūnā krāsā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.