Rupju rudzu miltu maizītes

50 gab.
Rupju rudzu miltu maizītes
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

1 litrs remdena ūdens
100 g svaigā rauga
400 ml auzu kliju
200 ml plēkšņu kviešu miltu
400 ml tumšo rudzu miltu
100 ml linsēklu
75 g šķidrā margarīna
1 tējk. sāls
75-100 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
1 ēd. kar. anīsa sēklu vai fenheļa sēklu (pēc izvēles)
Apmēram 1800 ml rudzu miltu un kviešu miltu maisījuma

Raugu iedrupina bļodā. Pievieno ūdeni un maisa, līdz raugs ir izšķīdis.
Samaisa kopā auzu klijas, plēkšņu kviešu miltus, rudzu miltus, linsēklas, margarīnu, sāli, sīrupu un garšvielas. Pakāpeniski iestrādā miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Pārklāj ar dvielīti un atstāj uzbriest uz 45 minūtēm.

Liek mīklu uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem un mīca, līdz mīkla ir pilnīgi viendabīga un elastīga. Sadala mīklu 2 daļās un izveido no katras daļas garenu kukuli. Sagriež katru kukuli 25 gabalos un samīca tos apaļos rullīšos. Atstāj uzbriest uz 30 minūtēm. Sasilda cepeškrāsni līdz 225°C.

Rullīšus cep krāsns vidējā daļā apmēram 12 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini. Izņem ārā, liek uz režģa, pārklāj pāri dvielīti un atstāj atdzist.

Šo recepti sastādīja

Dansukker