Rupju rudzu miltu maizītes

50 gab.

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

1 litrs remdena ūdens
100 g svaigā rauga
400 ml auzu kliju
200 ml plēkšņu kviešu miltu
400 ml tumšo rudzu miltu
100 ml linsēklu
75 g šķidrā margarīna
1 tējk. sāls
75-100 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
1 ēd. kar. anīsa sēklu vai fenheļa sēklu (pēc izvēles)
Apmēram 1800 ml rudzu miltu un kviešu miltu maisījuma

Instrukcijas

Raugu iedrupina bļodā. Pievieno ūdeni un maisa, līdz raugs ir izšķīdis.
Samaisa kopā auzu klijas, plēkšņu kviešu miltus, rudzu miltus, linsēklas, margarīnu, sāli, sīrupu un garšvielas. Pakāpeniski iestrādā miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Pārklāj ar dvielīti un atstāj uzbriest uz 45 minūtēm.

Liek mīklu uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem un mīca, līdz mīkla ir pilnīgi viendabīga un elastīga. Sadala mīklu 2 daļās un izveido no katras daļas garenu kukuli. Sagriež katru kukuli 25 gabalos un samīca tos apaļos rullīšos. Atstāj uzbriest uz 30 minūtēm. Sasilda cepeškrāsni līdz 225°C.

Rullīšus cep krāsns vidējā daļā apmēram 12 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini. Izņem ārā, liek uz režģa, pārklāj pāri dvielīti un atstāj atdzist.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.