Rupjmaize ar sēklām

Atzīme (79 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas


Iepriekšējā dienā

200 g ūdens
120 g kviešu graudu
80 g lobītu saulespuķu sēklu
20 g linsēklu
10 g rauga pulvera

Sajauc sastāvdaļas un atstāj, lai graudi un sēklas piebriest.

Cepšanas dienā

200 g ūdens
20 g presētā rauga
100 g Dansukker Tumšā cukura sīrupa. Var izmantot arī Dzidro vai Zeltaino sīrupu
240 g rupja maluma rudzu miltu
125 g kviešu miltu
12 g sāls

Instrukcijas

Gatavošana cepeškrāsnī

Siltā ūdenī izšķīdina raugu, sāli, sīrupu, un iemaisa kviešu un rudzu miltus. Samīca viendabīgas konsistences mīklu, tad pievieno iepriekšējā dienā sagatavotās sastāvdaļas. Kārtīgi samīca. Mīklu pārklāj ar dvielīti, atstāj raudzēties siltā vietā apmēram 2 stundas. Tad masu viegli samīca. Mīklu liek taisnstūra formā (25 x 10 cm), kas ietaukota vai izklāta ar cepamo papīru. Pārklāj ar dvielīti vai pārtikas plēvi, raudzē apmēram stundu. Uzkarsē krāsni līdz 190°C. Maizi liek uzkarsētā krāsnī, cep 30 minūtes, tad nedaudz samazina cepšanas temperatūru – līdz aptuveni 175°C, un turpina cept vēl 30 minūtes. Gatavai maizei ir tumši brūna virsiņa, tā ir nedaudz atslāņojusies no formas maliņām. Gatavību var pārbaudīt arī ar koka irbulīti.

Gatavošana maizes mašīnā

Ieber sastāvdaļas maizes mašīnā un izvēlas programmu 750g rupjmaizes vai rupja maluma miltu izstrādājumu cepšanai, kas ilgst apmēram 4 stundas 35 minūtes. Norāda tādu garozas krāsu, kādu vēlas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Aveņu sirsniņas

Valentīns klāj svētku galdu

Visu mīlētāju diena ir katra diena visa gada garumā. Bet tieši 14. februārī mīlestībai ir atvēlēta īpaša vieta. Tad ir vispiemērotākais laiks pagatavot īpaši baudāmu ēdienu pagatavošanai.

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Kraukšķīgie batoniņi ar šokolādes glazūru

Ziemas izbraucieni

Lai viegli slīd, lai sārtums vaigos un priecīgs prāts! Uzņemiet enerģiju, dodoties brīvdienās uz kalniem. Šeit mēs esam apkopojuši receptes dažādiem gardumiem, kurus varēsiet ērti paņemt līdzi termosā vai mugursomā, kad dosieties izbraucienos.

Citronu tarte

Cepam ar citroniem un apelsīniem

Apelsīni un citroni saistās ar ziemu un ļoti labi noder konditorejas izstrādājumu gatavošanā. Citrusaugļi ir atsvaidzinoši, nedaudz skābeni un labi kombinējas ar citām garšām, piemēram, šokolādes un karameles garšu. Iedvesmojies no mūsu gardajām receptēm!

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.