Rupjmaize ar sēklām - Receptes

Rupjmaize ar sēklām

Rupjmaize ar sēklām
Vērtējums: (4gab.)

Sastāvdaļas


Iepriekšējā dienā

200 g ūdens
120 g kviešu graudu
80 g lobītu saulespuķu sēklu
20 g linsēklu
10 g rauga pulvera

Sajauc sastāvdaļas un atstāj, lai graudi un sēklas piebriest.

Cepšanas dienā

200 g ūdens
20 g presētā rauga
100 g Dansukker Tumšā cukura sīrupa. Var izmantot arī Dzidro vai Zeltaino sīrupu
240 g rupja maluma rudzu miltu
125 g kviešu miltu
12 g sāls

Gatavošana cepeškrāsnī

Siltā ūdenī izšķīdina raugu, sāli, sīrupu, un iemaisa kviešu un rudzu miltus. Samīca viendabīgas konsistences mīklu, tad pievieno iepriekšējā dienā sagatavotās sastāvdaļas. Kārtīgi samīca. Mīklu pārklāj ar dvielīti, atstāj raudzēties siltā vietā apmēram 2 stundas. Tad masu viegli samīca. Mīklu liek taisnstūra formā (25 x 10 cm), kas ietaukota vai izklāta ar cepamo papīru. Pārklāj ar dvielīti vai pārtikas plēvi, raudzē apmēram stundu. Uzkarsē krāsni līdz 190°C. Maizi liek uzkarsētā krāsnī, cep 30 minūtes, tad nedaudz samazina cepšanas temperatūru – līdz aptuveni 175°C, un turpina cept vēl 30 minūtes. Gatavai maizei ir tumši brūna virsiņa, tā ir nedaudz atslāņojusies no formas maliņām. Gatavību var pārbaudīt arī ar koka irbulīti.

Gatavošana maizes mašīnā

Ieber sastāvdaļas maizes mašīnā un izvēlas programmu 750g rupjmaizes vai rupja maluma miltu izstrādājumu cepšanai, kas ilgst apmēram 4 stundas 35 minūtes. Norāda tādu garozas krāsu, kādu vēlas.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;