Rupjmaize ar sēklām

Atzīme (120 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas


Iepriekšējā dienā

200 g ūdens
120 g kviešu graudu
80 g lobītu saulespuķu sēklu
20 g linsēklu
10 g rauga pulvera

Sajauc sastāvdaļas un atstāj, lai graudi un sēklas piebriest.

Cepšanas dienā

200 g ūdens
20 g presētā rauga
100 g Dansukker Tumšā cukura sīrupa. Var izmantot arī Dzidro vai Zeltaino sīrupu
240 g rupja maluma rudzu miltu
125 g kviešu miltu
12 g sāls

Instrukcijas

Gatavošana cepeškrāsnī

Siltā ūdenī izšķīdina raugu, sāli, sīrupu, un iemaisa kviešu un rudzu miltus. Samīca viendabīgas konsistences mīklu, tad pievieno iepriekšējā dienā sagatavotās sastāvdaļas. Kārtīgi samīca. Mīklu pārklāj ar dvielīti, atstāj raudzēties siltā vietā apmēram 2 stundas. Tad masu viegli samīca. Mīklu liek taisnstūra formā (25 x 10 cm), kas ietaukota vai izklāta ar cepamo papīru. Pārklāj ar dvielīti vai pārtikas plēvi, raudzē apmēram stundu. Uzkarsē krāsni līdz 190°C. Maizi liek uzkarsētā krāsnī, cep 30 minūtes, tad nedaudz samazina cepšanas temperatūru – līdz aptuveni 175°C, un turpina cept vēl 30 minūtes. Gatavai maizei ir tumši brūna virsiņa, tā ir nedaudz atslāņojusies no formas maliņām. Gatavību var pārbaudīt arī ar koka irbulīti.

Gatavošana maizes mašīnā

Ieber sastāvdaļas maizes mašīnā un izvēlas programmu 750g rupjmaizes vai rupja maluma miltu izstrādājumu cepšanai, kas ilgst apmēram 4 stundas 35 minūtes. Norāda tādu garozas krāsu, kādu vēlas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.