Sastāvdaļas
Biskvītam
5 olas
5 ēdamkar. Dansukker Jelgavas cukura
4 ēdamkarotes miltu
1 ēdamkarote kartupeļu cietes
3 ēdamkarotes sviesta
Vārītajam krēmam
3 ēdamkarotes cukura
2 olu dzeltenumi
2 ēdamkarotes miltu
100 ml salda krējuma
50 g sviesta
Zemenes vai citas ogas pildījumam
Instrukcijas
Vārītā krēma pagatavošana: Cukuru ar olu dzeltenumiem sakuļ, pievieno miltus. Saldu krējumu uzvāra un, nepārtraukti maisot, tievā strūkliņā ielej krēma masā. Visu, intensīvi maisot, uzkarsē vēlreiz, līdz krēms sabiezējis.
Biskvīta pagatavošana: Olas saputo ar cukuru, iesijā miltus un cieti. Sviestu izkausē un iemaisa mīklā. Masu lej uz cepampapīra un cepcepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 15 minūtes. Atdzesē, tad noņem no papīra. Iesmērē krēmu, pārkaisa ar ogām un ar papīra palīdzību sarullē stingrā ruletē. Atstāj savilkties apmēram 30 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.