Sastāvdaļas
Biskvītam
5 olas
5 ēdamkar. Dansukker Jelgavas cukura
4 ēdamkarotes miltu
1 ēdamkarote kartupeļu cietes
3 ēdamkarotes sviesta
Vārītajam krēmam
3 ēdamkarotes cukura
2 olu dzeltenumi
2 ēdamkarotes miltu
100 ml salda krējuma
50 g sviesta
Zemenes vai citas ogas pildījumam
Instrukcijas
Vārītā krēma pagatavošana: Cukuru ar olu dzeltenumiem sakuļ, pievieno miltus. Saldu krējumu uzvāra un, nepārtraukti maisot, tievā strūkliņā ielej krēma masā. Visu, intensīvi maisot, uzkarsē vēlreiz, līdz krēms sabiezējis.
Biskvīta pagatavošana: Olas saputo ar cukuru, iesijā miltus un cieti. Sviestu izkausē un iemaisa mīklā. Masu lej uz cepampapīra un cepcepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 15 minūtes. Atdzesē, tad noņem no papīra. Iesmērē krēmu, pārkaisa ar ogām un ar papīra palīdzību sarullē stingrā ruletē. Atstāj savilkties apmēram 30 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Lieldienu saldumi
Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.
Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.
Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.