Sastāvdaļas
Biskvītam
5 olas
5 ēdamkar. Dansukker Jelgavas cukura
4 ēdamkarotes miltu
1 ēdamkarote kartupeļu cietes
3 ēdamkarotes sviesta
Vārītajam krēmam
3 ēdamkarotes cukura
2 olu dzeltenumi
2 ēdamkarotes miltu
100 ml salda krējuma
50 g sviesta
Zemenes vai citas ogas pildījumam
Instrukcijas
Vārītā krēma pagatavošana: Cukuru ar olu dzeltenumiem sakuļ, pievieno miltus. Saldu krējumu uzvāra un, nepārtraukti maisot, tievā strūkliņā ielej krēma masā. Visu, intensīvi maisot, uzkarsē vēlreiz, līdz krēms sabiezējis.
Biskvīta pagatavošana: Olas saputo ar cukuru, iesijā miltus un cieti. Sviestu izkausē un iemaisa mīklā. Masu lej uz cepampapīra un cepcepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 15 minūtes. Atdzesē, tad noņem no papīra. Iesmērē krēmu, pārkaisa ar ogām un ar papīra palīdzību sarullē stingrā ruletē. Atstāj savilkties apmēram 30 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.