Rulete - Receptes

Rulete

Rulete
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

    Biskvītam

    • 5 olas
    • 5 ēdamkar. Dansukker Jelgavas cukura
    • 4 ēdamkarotes miltu
    • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
    • 3 ēdamkarotes sviesta

    Vārītajam krēmam

    • 3 ēdamkarotes cukura
    • 2 olu dzeltenumi
    • 2 ēdamkarotes miltu
    • 100 ml salda krējuma
    • 50 g sviesta
    • Zemenes vai citas ogas pildījumam

    Vārītā krēma pagatavošana: Cukuru ar olu dzeltenumiem sakuļ, pievieno miltus. Saldu krējumu uzvāra un, nepārtraukti maisot, tievā strūkliņā ielej krēma masā. Visu, intensīvi maisot, uzkarsē vēlreiz, līdz krēms sabiezējis.

    Biskvīta pagatavošana: Olas saputo ar cukuru, iesijā miltus un cieti. Sviestu izkausē un iemaisa mīklā. Masu lej uz cepampapīra un cepcepeškrāsnī  180 °C  temperatūrā 15 minūtes. Atdzesē, tad noņem no papīra. Iesmērē krēmu, pārkaisa ar ogām un ar papīra palīdzību sarullē stingrā ruletē. Atstāj savilkties apmēram 30 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

    Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
    Fotogrāfs: Gvido Kajons


    ;