Sastāvdaļas
Ruletes pamata recepte
3 olas
200 ml Dansukker baltā cukurbiešu cukura
200 ml miltu
2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
1, 5 tējkar. cepamā pulvera
2 ēdamkar. verdoša ūdens
Bezē krēms
4 četri lieli olu baltumi
200 ml Dansukker baltā cukurbiešu cukura
150-200 g sviesta istabas temperatūrā
2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
4 ēdamkar. ogu biezeņa
200 ml svaigu ogu (biezenim un dekorēšanai)
Instrukcijas
Ruletes pamata recepte
Olas saputo. Pievieno miltus, vaniļas cukuru, cepampulveri un ūdeni. Maisījumu sadala divās porcijās un katru izlej plānā kārtiņā uz cepampapīra. Cep cepeškrāsnī 250 °C temperatūrā apmēram 5 minūtes. Gatavu izgāž uz cepampapīra kārtas, kas apkaisīta ar cukuru, un sarullē līdz turpmākajiem gatavošanas posmiem.
Bezē krēms
Olas ar cukuru puto ūdens peldē, līdz cukurs izšķīdis. Noņem no plīts un ielej miksera traukā. Turpina putot ar mikseri lielā ātrumā 5-10 minūtes. Tad ātrumu samazina un mazās piciņās pievieno mīkstu sviestu, pirms katras nākamās porcijas kārtīgi iemaisot iepriekšējo. Turpina putot, līdz masa ir pilnīgi vijīga.
Pusi no ogām sastrādā biezenī un, ja vēlas atbrīvoties no biezumiem, izspiež caur sietu. Biezeni iemaisa sviesta krēmā. Tam jāsanāk gaisīgam un vijīgam.
Padoms!
Ja krēms pārāk sabiezē, to ir viegli izlabot. Ja tas ir pārāk vēss, mazliet pasildiet to ūdens peldē un vēlreiz sakuliet. Ja tas ir pārāk karsts, pirms putošanas ielieciet to uz brīdi ledusskapī.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.