Rozīņu cepumi

Apm. 45 gab.
Rozīņu cepumi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

275 g miltu
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 g cepamā pulvera
75 g rozīņu
150 g sviesta vai margarīna
50 ml saldā krējuma

Pārkaisīšanai
150-200 g Dansukker baltā smalkā cukura 

Sajauc sausās sastāvdaļas ar rozīnēm. Taukvielas sagriež mazos gabaliņos un iemaisa miltu maisījumā. Pievieno krējumu un maisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Ievieto ledusskapī uz vismaz 1 stundu.

Sadala mīklu divās daļās un no katras daļas izveido rullīti apmēram 3 cm diametrā. Sagriež rullīšus ½ cm biezās ripiņās. Uz pergamenta papīra uzber cukuru, uz tā liek mīklas ripiņas un viegli izrullē apmēram 6 cm diametrā. Apgriež tās otrādi, lai cukurs klātu abas puses. Kārto ripiņas uz pergamenta papīra un cep krāsns vidū 200°C apmēram 7 minūtes. Ļauj atdzist uz restītēm.

Šo recepti sastādīja

Dansukker