Rozīņu cepumi

Apm. 45 gab.

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

275 g miltu
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 g cepamā pulvera
75 g rozīņu
150 g sviesta vai margarīna
50 ml saldā krējuma

Pārkaisīšanai
150-200 g Dansukker baltā smalkā cukura 

Instrukcijas

Sajauc sausās sastāvdaļas ar rozīnēm. Taukvielas sagriež mazos gabaliņos un iemaisa miltu maisījumā. Pievieno krējumu un maisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Ievieto ledusskapī uz vismaz 1 stundu.

Sadala mīklu divās daļās un no katras daļas izveido rullīti apmēram 3 cm diametrā. Sagriež rullīšus ½ cm biezās ripiņās. Uz pergamenta papīra uzber cukuru, uz tā liek mīklas ripiņas un viegli izrullē apmēram 6 cm diametrā. Apgriež tās otrādi, lai cukurs klātu abas puses. Kārto ripiņas uz pergamenta papīra un cep krāsns vidū 200°C apmēram 7 minūtes. Ļauj atdzist uz restītēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.