Sastāvdaļas
275 g miltu
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 g cepamā pulvera
75 g rozīņu
150 g sviesta vai margarīna
50 ml saldā krējuma
Pārkaisīšanai
150-200 g Dansukker baltā smalkā cukura
Instrukcijas
Sajauc sausās sastāvdaļas ar rozīnēm. Taukvielas sagriež mazos gabaliņos un iemaisa miltu maisījumā. Pievieno krējumu un maisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Ievieto ledusskapī uz vismaz 1 stundu.
Sadala mīklu divās daļās un no katras daļas izveido rullīti apmēram 3 cm diametrā. Sagriež rullīšus ½ cm biezās ripiņās. Uz pergamenta papīra uzber cukuru, uz tā liek mīklas ripiņas un viegli izrullē apmēram 6 cm diametrā. Apgriež tās otrādi, lai cukurs klātu abas puses. Kārto ripiņas uz pergamenta papīra un cep krāsns vidū 200°C apmēram 7 minūtes. Ļauj atdzist uz restītēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.