Sastāvdaļas
200 g rīsu
4-6 cieti vārītas olas
250 g neattīrītu garneļu
3 plānās šķēlēs sagriezti sīpoli
75 ml sakapātu diļļu
200 g kūpināta šķiņķa
Mērcei
30 ml sinepju sēklu
30-50 g Dansukker Farīna cukura
10 ml 12% etiķa
15 ml eļļas
1 sasmalcināta ķiploka daiviņa
10 g miltu
200 ml dārzeņu buljona
200 ml saldā krējuma
Sāls, pipari
Instrukcijas
Rīsus izvāra. Olas un garneles izloba. Olas gareniski pārgriež uz pusēm. Šķiņķi sagriež šķēlītēs.
Sinepju sēklas saspaida un samaisa ar Farīna cukuru un etiķi. Uzkarsē eļļu un mazliet apcep ķiplokus. Piemaisa miltus, pievieno dārzeņu buljonu un saldo krējumu un vāra uz lēnas uguns 5 minūtes. Pievieno sinepju maisījumu un pēc garšas – sāli un piparus.
Rīsus samaisa ar garnelēm, dillēm un sīpoliem. Liek šķīvī, pārlej ar mērci un dekorē ar olu pusītēm. Pasniedz ar šķiņķi.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.