Sastāvdaļas
200 g rīsu
4-6 cieti vārītas olas
250 g neattīrītu garneļu
3 plānās šķēlēs sagriezti sīpoli
75 ml sakapātu diļļu
200 g kūpināta šķiņķa
Mērcei
30 ml sinepju sēklu
30-50 g Dansukker Farīna cukura
10 ml 12% etiķa
15 ml eļļas
1 sasmalcināta ķiploka daiviņa
10 g miltu
200 ml dārzeņu buljona
200 ml saldā krējuma
Sāls, pipari
Instrukcijas
Rīsus izvāra. Olas un garneles izloba. Olas gareniski pārgriež uz pusēm. Šķiņķi sagriež šķēlītēs.
Sinepju sēklas saspaida un samaisa ar Farīna cukuru un etiķi. Uzkarsē eļļu un mazliet apcep ķiplokus. Piemaisa miltus, pievieno dārzeņu buljonu un saldo krējumu un vāra uz lēnas uguns 5 minūtes. Pievieno sinepju maisījumu un pēc garšas – sāli un piparus.
Rīsus samaisa ar garnelēm, dillēm un sīpoliem. Liek šķīvī, pārlej ar mērci un dekorē ar olu pusītēm. Pasniedz ar šķiņķi.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.