Rīsi ar olām un šķiņķi

4 porcijas

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

200 g rīsu
4-6 cieti vārītas olas
250 g neattīrītu garneļu
3 plānās šķēlēs sagriezti sīpoli
75 ml sakapātu diļļu
200 g kūpināta šķiņķa

Mērcei
30 ml sinepju sēklu
30-50 g Dansukker Farīna cukura
10 ml 12% etiķa
15 ml eļļas
1 sasmalcināta ķiploka daiviņa
10 g miltu
200 ml dārzeņu buljona
200 ml saldā krējuma
Sāls, pipari

Instrukcijas

Rīsus izvāra. Olas un garneles izloba. Olas gareniski pārgriež uz pusēm. Šķiņķi sagriež šķēlītēs.

Sinepju sēklas saspaida un samaisa ar Farīna cukuru un etiķi. Uzkarsē eļļu un mazliet apcep ķiplokus. Piemaisa miltus, pievieno dārzeņu buljonu un saldo krējumu un vāra uz lēnas uguns 5 minūtes. Pievieno sinepju maisījumu un pēc garšas – sāli un piparus.

Rīsus samaisa ar garnelēm, dillēm un sīpoliem. Liek šķīvī, pārlej ar mērci un dekorē ar olu pusītēm. Pasniedz ar šķiņķi.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.