Riekstu šokolādes īrisi

Apmēram 40 gab.
Riekstu šokolādes īrisi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 100 g sviesta
  • 150 ml saldā krējuma
  • 110 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
  • 210 g Dansukker Dzidrā sīrupa
  • 125 g tumšās šokolādes
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 100 g lazdu riekstu

Katliņā izkausē sviestu, pievieno saldo krējumu. Pievieno arī cukuru un sīrupu. Uzvāra. Pievieno gabaliņos sasmalcinātu šokolādi un šķipsniņu sāls. Pa laikam apmaisot, uzvāra līdz 125 °C temperatūrai. Temperatūru pārbauda ar termometru vai ar piliena palīdzību (pilienu krēma iepilina glāzē auksta ūdens – ja piliens izveido apaļu mīkstu bumbiņu, tad īriss ir gatavs). Nepieciešamo krēma temperatūru iespējams sasniegt 30-40 minūtēs. Pievieno veselus lazdu riekstus un izlej masu uz ietaukotas paplātes (30x10 cm). Atdzesē. Sagriež gabaliņos.

Šo recepti sastādīja

Dansukker