Riekstu šokolādes īrisi

Apmēram 40 gab.

PT10M
Atzīme (6 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

100 g sviesta
150 ml  saldā krējuma
110 g  Dansukker baltā cukurbiešu cukura
210 g  Dansukker Dzidrā sīrupa
125 g tumšās šokolādes
1 šķipsniņa sāls
100 g  lazdu riekstu

Instrukcijas

Katliņā izkausē sviestu, pievieno saldo krējumu. Pievieno arī cukuru un sīrupu. Uzvāra. Pievieno gabaliņos sasmalcinātu šokolādi un šķipsniņu sāls. Pa laikam apmaisot, uzvāra līdz 125 °C temperatūrai. Temperatūru pārbauda ar termometru vai ar piliena palīdzību (pilienu krēma iepilina glāzē auksta ūdens – ja piliens izveido apaļu mīkstu bumbiņu, tad īriss ir gatavs). Nepieciešamo krēma temperatūru iespējams sasniegt 30-40 minūtēs. Pievieno veselus lazdu riekstus un izlej masu uz ietaukotas paplātes (30x10 cm). Atdzesē. Sagriež gabaliņos.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.