Sastāvdaļas
Mīklai
270 ml kviešu miltu
25 g Dansukker Farīna cukura
100 g sviesta vai margarīna
15 ml eļļas
1 olas dzeltenums
45 ml auksta ūdens
Pildījumam
125 g Dansukker Gaišā Muscovado cukura
150 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
150 ml saldā krējuma
5 g kakao pulvera
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
75 g sviesta vai margarīna
200 g dažādu veidu riekstu
Dekorēšanai
Putukrējums
Dansukker pūdercukurs ar šokolādes garšu
Instrukcijas
Sajauc kopā mīklas sastāvdaļas. To var izdarīt ar virtuves kombainu. Ievieto mīklu tortes formā ar noņemamiem sāniem (aptuveni 28 cm diametrā). Caurdursta ar dakšiņu. Cep cepeškrāsns centrā 250°C 10 minūtes. Ļauj atdzist, neizņemot no veidnes. Pildījuma sastāvdaļas, izņemot sviestu vai margarīnu un riekstus, ieliek katliņā un vāra uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes, laiku pa laikam apmaisot, līdz maisījums sabiezē. Noņem no plīts un iemaisa sviestu vai margarīnu. Pievieno riekstus. Izcepto mīklu pārlej ar maisījumu. Tur ledusskapī 3 stundas, līdz tas sacietē. Noņem tortes formas sānu. Dekorē ar putukrējumu un šokolādes pūdercukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.