Sastāvdaļas
Mīklai
270 ml kviešu miltu
25 g Dansukker Farīna cukura
100 g sviesta vai margarīna
15 ml eļļas
1 olas dzeltenums
45 ml auksta ūdens
Pildījumam
125 g Dansukker Gaišā Muscovado cukura
150 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
150 ml saldā krējuma
5 g kakao pulvera
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
75 g sviesta vai margarīna
200 g dažādu veidu riekstu
Dekorēšanai
Putukrējums
Dansukker pūdercukurs ar šokolādes garšu
Instrukcijas
Sajauc kopā mīklas sastāvdaļas. To var izdarīt ar virtuves kombainu. Ievieto mīklu tortes formā ar noņemamiem sāniem (aptuveni 28 cm diametrā). Caurdursta ar dakšiņu. Cep cepeškrāsns centrā 250°C 10 minūtes. Ļauj atdzist, neizņemot no veidnes. Pildījuma sastāvdaļas, izņemot sviestu vai margarīnu un riekstus, ieliek katliņā un vāra uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes, laiku pa laikam apmaisot, līdz maisījums sabiezē. Noņem no plīts un iemaisa sviestu vai margarīnu. Pievieno riekstus. Izcepto mīklu pārlej ar maisījumu. Tur ledusskapī 3 stundas, līdz tas sacietē. Noņem tortes formas sānu. Dekorē ar putukrējumu un šokolādes pūdercukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.