Sastāvdaļas
Mīklai
270 ml kviešu miltu
25 g Dansukker Farīna cukura
100 g sviesta vai margarīna
15 ml eļļas
1 olas dzeltenums
45 ml auksta ūdens
Pildījumam
125 g Dansukker Gaišā Muscovado cukura
150 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
150 ml saldā krējuma
5 g kakao pulvera
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
75 g sviesta vai margarīna
200 g dažādu veidu riekstu
Dekorēšanai
Putukrējums
Dansukker pūdercukurs ar šokolādes garšu
Instrukcijas
Sajauc kopā mīklas sastāvdaļas. To var izdarīt ar virtuves kombainu. Ievieto mīklu tortes formā ar noņemamiem sāniem (aptuveni 28 cm diametrā). Caurdursta ar dakšiņu. Cep cepeškrāsns centrā 250°C 10 minūtes. Ļauj atdzist, neizņemot no veidnes. Pildījuma sastāvdaļas, izņemot sviestu vai margarīnu un riekstus, ieliek katliņā un vāra uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes, laiku pa laikam apmaisot, līdz maisījums sabiezē. Noņem no plīts un iemaisa sviestu vai margarīnu. Pievieno riekstus. Izcepto mīklu pārlej ar maisījumu. Tur ledusskapī 3 stundas, līdz tas sacietē. Noņem tortes formas sānu. Dekorē ar putukrējumu un šokolādes pūdercukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.