Ribiņas ar citrusa salātiem un sinepju mērci

4 porcijas
Ribiņas ar citrusa salātiem un sinepju mērci
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

Ribiņas
1 kg ribu
2 ēd.kar. Dansukker niedru sīrupa
1 t.kar. malta kanēļa
1 t.kar. maltu krustnagliņu
1 t.kar. malta kardamona
1 t.kar. maltas paprikas
1 t.kar. maltu balto piparu
2 t.kar. sāls
Sviests vai margarīns

Citrusa salāti
2-3 apelsīni
1 laims
1 sarkanais sīpols
1 ēd.kar. sasmalcināta sarkanā čilli
1 ķiploka daiviņa, saspiesta
1 ēd.kar. svaiga, sarīvēta invera
1 ēd.kar. Dansukker niedru sīrupa
½ t.kar. rupji maltu melno piparu

Sinepju krēms
1 ēd.kar. drupinātu sinepju sēklu
1 ēd.kar. Colman’s sinepju pulvera
1 ēd.kar. baltvīna etiķa
50 ml Dansukker glikozes sīrupa
150 ml saldā krējuma
150 ml trekna skābā krējuma

Ribiņas
Gaļu apbrūnina sviestā vai margarīnā. Garšvielas sajauc ar sīrupu un pārklāj ribiņām. Cep krāsnī 175 °C temperatūrā apmēram 30 minūtes.
Citrusa salāti
Apelsīnus un laimu nomizo, sadala daiviņās un izgriež filejas. Nomizo, pārgriež uz pusēm un sagriež šķēlītēs sīpolu. Visas sastāvdaļas samaisa.

Sinepju krēms
Abas sinepju sastāvdaļas samaisa ar etiķi un sīrupu. Pievieno krējumu un ar slotiņu saputo krēmīgā masā. Iemaisa skābo krējumu un maisa līdz vēlamajai konsistencei.

Šo recepti sastādīja

Dansukker