Sastāvdaļas
Ribiņas
1 kg ribu
2 ēd.kar. Dansukker niedru sīrupa
1 t.kar. malta kanēļa
1 t.kar. maltu krustnagliņu
1 t.kar. malta kardamona
1 t.kar. maltas paprikas
1 t.kar. maltu balto piparu
2 t.kar. sāls
Sviests vai margarīns
Citrusa salāti
2-3 apelsīni
1 laims
1 sarkanais sīpols
1 ēd.kar. sasmalcināta sarkanā čilli
1 ķiploka daiviņa, saspiesta
1 ēd.kar. svaiga, sarīvēta invera
1 ēd.kar. Dansukker niedru sīrupa
½ t.kar. rupji maltu melno piparu
Sinepju krēms
1 ēd.kar. drupinātu sinepju sēklu
1 ēd.kar. Colman’s sinepju pulvera
1 ēd.kar. baltvīna etiķa
50 ml Dansukker glikozes sīrupa
150 ml saldā krējuma
150 ml trekna skābā krējuma
Instrukcijas
Ribiņas
Gaļu apbrūnina sviestā vai margarīnā. Garšvielas sajauc ar sīrupu un pārklāj ribiņām. Cep krāsnī 175 °C temperatūrā apmēram 30 minūtes.
Citrusa salāti
Apelsīnus un laimu nomizo, sadala daiviņās un izgriež filejas. Nomizo, pārgriež uz pusēm un sagriež šķēlītēs sīpolu. Visas sastāvdaļas samaisa.
Sinepju krēms
Abas sinepju sastāvdaļas samaisa ar etiķi un sīrupu. Pievieno krējumu un ar slotiņu saputo krēmīgā masā. Iemaisa skābo krējumu un maisa līdz vēlamajai konsistencei.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.