Rabarberu tarte ar vaniļas krēmu

Garda rabarberu kūka ar vaniļas krēmu. Tā sniedz visu, ko vien var vēlēties – kraukšķīgu pamatni, skābenu rabarberu pildījumu maigu vaniļas krēmu. Gatavo un baudi!

12 pocijas

PT1H

1 stunda un 10 minūtes

Atzīme (28 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pamatne
125 g sviesta
100 ml Dansukker pūdercukura
330 ml kviešu miltu
1 šķipsniņa sāls
1 olas dzeltenums

Krēms
1 vaniļas pāksts
50 g Dansukker baltā cukura
50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
3 olas
300 ml skābā krējuma

Virskārta
600 g rabarberu

Dekorēšana
20 g kapātu pistāciju
20 g mandeļu skaidiņu

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz  200 °C.

Sagatavo mīklu pamatnei, visas tās sastāvdaļas sastrādājot vienmērīgā masa. Ja nepieciešams, pievieno 1-2 ēdamkarotes ūdens. Uz iemiltotas galda mīklu izveltnē apļa formā apmēram 32 cm diametrā.

Kūkas formu 26 cm diametrā ietauko un ieklāj mīklu. To sadursta ar dakšiņu un novieto ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.

Kamēr mīkla dzesējās, pagatavo vaniļas krēmu. Vaniļas pāksti iegriež gareniski un ar karotīti izgrebj sēkliņas. Pievieno pūdercukuru, muskovado un olas, un visu sakuļ. Pievieno arī skābo krējumu un sakuļ vijīgā masā.

Kūkas formu izņem no ledusskapja un cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Tad kūkas formu izņem no krāsns un noregulē temperatūru uz 180 °C.

Rabarberus noskalo, nomizo (resnākos kātus pārgriež gareniski), sagriež gabalos. Kūkas formā lej krējuma masu un pāri kārto rabarberus.   Cep krāsnī vēl 25-30 minūtes. Kūku atdzesē un pārkaisa ar kapātām pistācijām vai mandeļu sloksnītēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.