Rabarberu tarte ar vaniļas krēmu

Garda rabarberu kūka ar vaniļas krēmu. Tā sniedz visu, ko vien var vēlēties – kraukšķīgu pamatni, skābenu rabarberu pildījumu maigu vaniļas krēmu. Gatavo un baudi!

12 pocijas

1 stunda un 10 minūtes

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

Pamatne
125 g sviesta
100 ml Dansukker pūdercukura
330 ml kviešu miltu
1 šķipsniņa sāls
1 olas dzeltenums

Krēms
1 vaniļas pāksts
50 g Dansukker baltā cukura
50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
3 olas
300 ml skābā krējuma

Virskārta
600 g rabarberu

Dekorēšana
20 g kapātu pistāciju
20 g mandeļu skaidiņu

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz  200 °C.

Sagatavo mīklu pamatnei, visas tās sastāvdaļas sastrādājot vienmērīgā masa. Ja nepieciešams, pievieno 1-2 ēdamkarotes ūdens. Uz iemiltotas galda mīklu izveltnē apļa formā apmēram 32 cm diametrā.

Kūkas formu 26 cm diametrā ietauko un ieklāj mīklu. To sadursta ar dakšiņu un novieto ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.

Kamēr mīkla dzesējās, pagatavo vaniļas krēmu. Vaniļas pāksti iegriež gareniski un ar karotīti izgrebj sēkliņas. Pievieno pūdercukuru, muskovado un olas, un visu sakuļ. Pievieno arī skābo krējumu un sakuļ vijīgā masā.

Kūkas formu izņem no ledusskapja un cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Tad kūkas formu izņem no krāsns un noregulē temperatūru uz 180 °C.

Rabarberus noskalo, nomizo (resnākos kātus pārgriež gareniski), sagriež gabalos. Kūkas formā lej krējuma masu un pāri kārto rabarberus.   Cep krāsnī vēl 25-30 minūtes. Kūku atdzesē un pārkaisa ar kapātām pistācijām vai mandeļu sloksnītēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Cepam ar citroniem un apelsīniem

Apelsīni un citroni saistās ar ziemu un ļoti labi noder konditorejas izstrādājumu gatavošanā. Citrusaugļi ir atsvaidzinoši, nedaudz skābeni un labi kombinējas ar citām garšām, piemēram, šokolādes un karameles garšu.

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ziemas izbraucieni

Šeit mēs esam apkopojuši receptes dažādiem gardumiem, kurus varēsiet ērti paņemt līdzi termosā vai mugursomā, kad dosieties izbraucienos. Atpūtas brīdī sasildieties ar gardu zupu vai karstu dzērienu, bet pie kafijas vai sulas piekodiet gardu našķi.