Rabarberu tarte ar vaniļas krēmu - Receptes

Rabarberu tarte ar vaniļas krēmu

12 pocijas 1 stunda un 10 minūtes
Garda rabarberu kūka ar vaniļas krēmu. Tā sniedz visu, ko vien var vēlēties – kraukšķīgu pamatni, skābenu rabarberu pildījumu maigu vaniļas krēmu. Gatavo un baudi!
Rabarberu tarte ar vaniļas krēmu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Pamatne

    • 125 g sviesta
    • 100 ml Dansukker pūdercukura
    • 330 ml kviešu miltu
    • 1 šķipsniņa sāls
    • 1 olas dzeltenums

    Krēms

    • 1 vaniļas pāksts
    • 50 g Dansukker baltā cukura
    • 50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
    • 3 olas
    • 300 ml skābā krējuma

    Virskārta

    • 600 g rabarberu

    Dekorēšana

    • 20 g kapātu pistāciju
    • 20 g mandeļu skaidiņu

    Cepeškrāsni noregulē uz  200 °C.

    Sagatavo mīklu pamatnei, visas tās sastāvdaļas sastrādājot vienmērīgā masa. Ja nepieciešams, pievieno 1-2 ēdamkarotes ūdens. Uz iemiltotas galda mīklu izveltnē apļa formā apmēram 32 cm diametrā.

    Kūkas formu 26 cm diametrā ietauko un ieklāj mīklu. To sadursta ar dakšiņu un novieto ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.

    Kamēr mīkla dzesējās, pagatavo vaniļas krēmu. Vaniļas pāksti iegriež gareniski un ar karotīti izgrebj sēkliņas. Pievieno pūdercukuru, muskovado un olas, un visu sakuļ. Pievieno arī skābo krējumu un sakuļ vijīgā masā.

    Kūkas formu izņem no ledusskapja un cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Tad kūkas formu izņem no krāsns un noregulē temperatūru uz 180 °C.

    Rabarberus noskalo, nomizo (resnākos kātus pārgriež gareniski), sagriež gabalos. Kūkas formā lej krējuma masu un pāri kārto rabarberus.   Cep krāsnī vēl 25-30 minūtes. Kūku atdzesē un pārkaisa ar kapātām pistācijām vai mandeļu sloksnītēm.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker

    ;