Sastāvdaļas
Pamatne
125 g sviesta
100 ml Dansukker pūdercukura
330 ml kviešu miltu
1 šķipsniņa sāls
1 olas dzeltenums
Krēms
1 vaniļas pāksts
50 g Dansukker baltā cukura
50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
3 olas
300 ml skābā krējuma
Virskārta
600 g rabarberu
Dekorēšana
20 g kapātu pistāciju
20 g mandeļu skaidiņu
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.
Sagatavo mīklu pamatnei, visas tās sastāvdaļas sastrādājot vienmērīgā masa. Ja nepieciešams, pievieno 1-2 ēdamkarotes ūdens. Uz iemiltotas galda mīklu izveltnē apļa formā apmēram 32 cm diametrā.
Kūkas formu 26 cm diametrā ietauko un ieklāj mīklu. To sadursta ar dakšiņu un novieto ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.
Kamēr mīkla dzesējās, pagatavo vaniļas krēmu. Vaniļas pāksti iegriež gareniski un ar karotīti izgrebj sēkliņas. Pievieno pūdercukuru, muskovado un olas, un visu sakuļ. Pievieno arī skābo krējumu un sakuļ vijīgā masā.
Kūkas formu izņem no ledusskapja un cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Tad kūkas formu izņem no krāsns un noregulē temperatūru uz 180 °C.
Rabarberus noskalo, nomizo (resnākos kātus pārgriež gareniski), sagriež gabalos. Kūkas formā lej krējuma masu un pāri kārto rabarberus. Cep krāsnī vēl 25-30 minūtes. Kūku atdzesē un pārkaisa ar kapātām pistācijām vai mandeļu sloksnītēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.