Rabarberu pīrāgs

8 porcijas

Atzīme (99 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pamatnei
250 ml kviešu miltu
100 g sviesta vai margarīna
3 ēd. kar. Dansukker pūdercukura
1 olas dzeltenums

Rabarberu ievārījumam
700 g apm. 2 cm garuma gabalos sagrieztu rabarberu
300 ml Dansukker baltā smalkā cukura
8 želatīna plāksnes

Vaniļas krēmam
6 olu dzeltenumi
150 ml Dansukker baltā smalkā cukura
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
300 ml krējuma
2 ēd. kar. kartupeļu miltu

Rotājumam
grauzdētas mandeļu skaidiņas

Instrukcijas

Sajauc kopā pamatnes sastāvdaļas un ļauj mīklai nostāvēties ledusskapī vienu stundu. Sakarsē krāsni līdz 175°C. Izšķīdina želatīna plāksnes lielā daudzumā aukstā ūdens.

Ietauko apaļu cepamformu, kuras malas ir noņemamas un diametrs ir apmēram 24 cm. Ieklāj cepamformā mīklu. Pamatnē izdur caurumus. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 20 minūtes, pēc tam ļauj atdzist.

Ieliek rabarberus un cukuru nerūsējošā katlā un vāra uz mērenas uguns, līdz rabarberi ir mīksti. Izņem želatīna plāksnes no šķīduma un sajauc tās ar rabarberiem. Maisa biezeni, līdz želatīns ir izkusis.

Kad rabarberu biezenis sāk sastingt, to ielej cepamformā uz izceptās un atdzisušās pīrāga pamatnes.

Katliņā sakuļ krēma sastāvdaļas (izņemot vaniļas cukuru) un sakarsē, līdz tas sabiezē. Ļauj krēmam atdzist. Pievieno vaniļas cukuru un izklāj krēmu uz rabarberiem.

Pārkaisa pīrāgam grauzdētās mandeles. Līdz pasniegšanai tur aukstumā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.