Sastāvdaļas
1 kg rabarberu
1 citrons
500 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
3 l ūdens
45 ml ābolu sidra etiķa
Instrukcijas
Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos. Citronu nomazgā un sagriež šķēlītēs. Lielā traukā ielej ūdeni un izšķīdina tajā cukuru un etiķi. Kad cukurs izšķīdis, pievieno sagrieztos augļus, trauku nosedz ar tīru dvielīti un vāku, un novieto vēsumā. Reizi dienā apmaisa.
Pēc trīs dienām šķidrumu izkāš un lej tīrās, sterilizētās pudelēs. Tās aizvāko un atstāj istabas temperatūrā uz 1-2 dienām, līdz limonāde sāk burbuļot. Uzglabāšanas vietai jābūt nedaudz vēsai, lai nesāktos pelējums. Kad burbuļošana sākusies, pudeles novieto ledusskapī vai pagrabā vismaz nedēļu līdz pasniegšanai.
Uzmanību! Šo limonādi gatavojot, higiēnai ir būtiska nozīme!
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.