Sastāvdaļas
1 kg rabarberu
1 citrons
500 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
3 l ūdens
45 ml ābolu sidra etiķa
Instrukcijas
Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos. Citronu nomazgā un sagriež šķēlītēs. Lielā traukā ielej ūdeni un izšķīdina tajā cukuru un etiķi. Kad cukurs izšķīdis, pievieno sagrieztos augļus, trauku nosedz ar tīru dvielīti un vāku, un novieto vēsumā. Reizi dienā apmaisa.
Pēc trīs dienām šķidrumu izkāš un lej tīrās, sterilizētās pudelēs. Tās aizvāko un atstāj istabas temperatūrā uz 1-2 dienām, līdz limonāde sāk burbuļot. Uzglabāšanas vietai jābūt nedaudz vēsai, lai nesāktos pelējums. Kad burbuļošana sākusies, pudeles novieto ledusskapī vai pagrabā vismaz nedēļu līdz pasniegšanai.
Uzmanību! Šo limonādi gatavojot, higiēnai ir būtiska nozīme!
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.