Sastāvdaļas
Mīkla
200 g sviesta istabas temperatūrā
270 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
10 g vaniļas cukura
6 olas (no tām 3 olu baltumi meringas pagatavošanai)
240 g kviešu miltu
10 g cepamā pulvera
1 citrona miziņa
200 g svaigu rabarberu
Cukura sīrups
170 g Dansukker baltā cukura
50 ml ūdens
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C temperatūru.
Olas, cukuru un vaniļas cukuru sakuļ gaisīgās putās. Nepārtraucot putošanu, pa vienai pievieno 3 veselas olas un 3 olu dzeltenumus. Miltiem pievieno cepamo pulveri un tad tos iemaisa olu putās. Pievieno arī rīvētu citrona miziņu.
Rabarberus nomizo un sagriež 1 cm garos gabaliņos.
Platu, seklu cepešpannu izklāj ar cepampapīru, izlīdzina mīklas masu un pārkaisa to ar rabarberiem. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 30 minūtes. Atdzesē.
Pagatavo sīrupu. Ūdeni kopā ar cukuru uzkarsē līdz 120 °C. Olu baltumus Saputo stingrās putās. Nepārtraucot enerģisku putošanu, verdošo sīrupu tievā strūkliņā lēnām lej olu putās. Turpina putošanu, lūdz meringa atdzisusi līdz istabas temperatūrai.
Kūku sagriež gabaliņos un uz katra uzliek meringas dekoru. To viegli apdedzina, izmantojot virtuves gāzes degli. Ja tāds nav pieejams, tad novieto kūku uz dažām sekundēm maksimāli uzkarsētā krāsnī karstuma režīmā “no augšas”.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.