Sastāvdaļas
Mīkla
200 g sviesta istabas temperatūrā
270 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
10 g vaniļas cukura
6 olas (no tām 3 olu baltumi meringas pagatavošanai)
240 g kviešu miltu
10 g cepamā pulvera
1 citrona miziņa
200 g svaigu rabarberu
Cukura sīrups
170 g Dansukker baltā cukura
50 ml ūdens
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C temperatūru.
Olas, cukuru un vaniļas cukuru sakuļ gaisīgās putās. Nepārtraucot putošanu, pa vienai pievieno 3 veselas olas un 3 olu dzeltenumus. Miltiem pievieno cepamo pulveri un tad tos iemaisa olu putās. Pievieno arī rīvētu citrona miziņu.
Rabarberus nomizo un sagriež 1 cm garos gabaliņos.
Platu, seklu cepešpannu izklāj ar cepampapīru, izlīdzina mīklas masu un pārkaisa to ar rabarberiem. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 30 minūtes. Atdzesē.
Pagatavo sīrupu. Ūdeni kopā ar cukuru uzkarsē līdz 120 °C. Olu baltumus Saputo stingrās putās. Nepārtraucot enerģisku putošanu, verdošo sīrupu tievā strūkliņā lēnām lej olu putās. Turpina putošanu, lūdz meringa atdzisusi līdz istabas temperatūrai.
Kūku sagriež gabaliņos un uz katra uzliek meringas dekoru. To viegli apdedzina, izmantojot virtuves gāzes degli. Ja tāds nav pieejams, tad novieto kūku uz dažām sekundēm maksimāli uzkarsētā krāsnī karstuma režīmā “no augšas”.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.