Rabarberu kūka ar itāļu meringu

Plātsmaizes formas kūka ir ērta, ja jāpacienā liels daudzums ļaužu. Viegli sagriezt līdzīgos gabaliņos, ērti un droši pārvadāt.

24 gabaliņi

PT55M

1 stunda

Atzīme (4 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīkla
200 g sviesta istabas temperatūrā
270 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
10 g vaniļas cukura
6 olas (no tām 3 olu baltumi meringas pagatavošanai)
240 g kviešu miltu 
10 g cepamā pulvera
1 citrona miziņa
200 g svaigu rabarberu

Cukura sīrups
170 g Dansukker baltā cukura
50 ml ūdens 

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C temperatūru. 

Olas, cukuru un vaniļas cukuru sakuļ gaisīgās putās. Nepārtraucot putošanu, pa vienai pievieno 3 veselas olas un 3 olu dzeltenumus. Miltiem pievieno cepamo pulveri un tad tos iemaisa olu putās. Pievieno arī rīvētu citrona miziņu. 

Rabarberus nomizo un sagriež 1 cm garos gabaliņos.

Platu, seklu cepešpannu izklāj ar cepampapīru, izlīdzina mīklas masu un pārkaisa to ar rabarberiem. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 30 minūtes. Atdzesē. 

Pagatavo sīrupu. Ūdeni kopā ar cukuru uzkarsē līdz 120 °C. Olu baltumus Saputo stingrās putās. Nepārtraucot enerģisku putošanu, verdošo sīrupu tievā strūkliņā lēnām lej olu putās. Turpina putošanu, lūdz meringa atdzisusi līdz istabas temperatūrai. 

Kūku sagriež gabaliņos un uz katra uzliek meringas dekoru. To viegli apdedzina, izmantojot virtuves gāzes degli. Ja tāds nav pieejams, tad novieto kūku uz dažām sekundēm maksimāli uzkarsētā krāsnī karstuma režīmā “no augšas”. 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku rulete ar karameļu pildījumu un brūkleņu glazūru

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Dzēriens “Ziemas pasaka”

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.