Rabarberu kūka ar itāļu meringu

Plātsmaizes formas kūka ir ērta, ja jāpacienā liels daudzums ļaužu. Viegli sagriezt līdzīgos gabaliņos, ērti un droši pārvadāt.

24 gabaliņi

1 stunda

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Mīkla
200 g sviesta istabas temperatūrā
270 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
10 g vaniļas cukura
6 olas (no tām 3 olu baltumi meringas pagatavošanai)
240 g kviešu miltu 
10 g cepamā pulvera
1 citrona miziņa
200 g svaigu rabarberu

Cukura sīrups
170 g Dansukker baltā cukura
50 ml ūdens 

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C temperatūru. 

Olas, cukuru un vaniļas cukuru sakuļ gaisīgās putās. Nepārtraucot putošanu, pa vienai pievieno 3 veselas olas un 3 olu dzeltenumus. Miltiem pievieno cepamo pulveri un tad tos iemaisa olu putās. Pievieno arī rīvētu citrona miziņu. 

Rabarberus nomizo un sagriež 1 cm garos gabaliņos.

Platu, seklu cepešpannu izklāj ar cepampapīru, izlīdzina mīklas masu un pārkaisa to ar rabarberiem. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 30 minūtes. Atdzesē. 

Pagatavo sīrupu. Ūdeni kopā ar cukuru uzkarsē līdz 120 °C. Olu baltumus Saputo stingrās putās. Nepārtraucot enerģisku putošanu, verdošo sīrupu tievā strūkliņā lēnām lej olu putās. Turpina putošanu, lūdz meringa atdzisusi līdz istabas temperatūrai. 

Kūku sagriež gabaliņos un uz katra uzliek meringas dekoru. To viegli apdedzina, izmantojot virtuves gāzes degli. Ja tāds nav pieejams, tad novieto kūku uz dažām sekundēm maksimāli uzkarsētā krāsnī karstuma režīmā “no augšas”. 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.