Rabarberu kompots ar kanēļa saldējumu

4 porcijas
Rabarberu kompots ar kanēļa saldējumu
Vērtējums: ( 0 gab.)

Sastāvdaļas

Saldējumam
4 olu dzeltenumi
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
3-5 g malta kanēļa

Kompotam
500 g sasmalcinātu rabarberu
250 ml atšķaidīta zemeņu dzēriena
15 ml svaigi spiestas citrona sulas
60 g Dansukker pūdercukura
5 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
5-10 g kartupeļu cietes


Uzputo olu dzeltenumus ar cukuru un vaniļas cukuru. Pienu, krējumu, sīrupu un kanēli uzvāra. Olas iekuļ iekšā olas piena maisījumā. Izkāš caur smalku sietu. Liek saldējuma mašīnā vai ieliek saldētavā uz vismaz 5 stundām, laiku pa laikam apmaisot.

Rabarberus, zemeņu dzērienu, citronu sulu un pūdercukuru liek katliņā un vāra, līdz rabarberi kļuvuši mīksti. Iemaisa iekšā vaniļas cukuru. Kartupeļu cieti izšķīdina nelielā auksta ūdens daudzumā, tad iemaisa kompotā. Pasniedz remdenu vai aukstu kopā ar saldējumu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker