Sastāvdaļas
Saldējums
4 olu dzeltenumi
40-85 g Dansukker baltā cukura
1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g Dansukker dzidrā sīrupa
Aveņu mērce
200 g svaigu aveņu vai 100 ml sulas
4 ēdamkarotes Dansukker dzidrā sīrupa
Dekors
60 g marcipāna masas zaļā krāsā, sasaldēta
Instrukcijas
Sāk ar saldējuma pagatavošanu. Sakuļ kopā olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru. Līdz vārīšanās temperatūrai uzkarsē pienu, krējumu un dzidro sīrupu. Ļoti uzmanīgi, lejot tievā strūkliņā un nepārtraukti maisot, lej olu maisījumu karstajā piena maisījumā. Nokāš caur smalku sietu, lai atdalītu olu kunkulīšus, ja tādi būtu radušies.
Ļauj maisījumam atdzist. Pēc tam kuļ to saldējuma mašīnā vai ievieto saldētavā vismaz uz 5 stundām, ik pa laikam apmaisot.
Pagatavo aveņu mērci. Sablendē ogas un, ja tādas ir, izkāš sēklas. Katliņā ielej aveņu sulu un sīrupu un vāra apmēram 4 minūtes. Ielej siltā, labi iztīrītā stikla burkā un ļauj atdzist ledusskapī.
Pirms pasniegšanas saldējumu izņem nosaldētas 10 minūtes ātrāk, tad un pārlej ar aveņu mērci. Pārkaisa ar sarīvētu marcipānu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
			Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
			Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
			Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
			Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
			Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
			Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.