Sastāvdaļas
Saldējums
4 olu dzeltenumi
40-85 g Dansukker baltā cukura
1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g Dansukker dzidrā sīrupa
Aveņu mērce
200 g svaigu aveņu vai 100 ml sulas
4 ēdamkarotes Dansukker dzidrā sīrupa
Dekors
60 g marcipāna masas zaļā krāsā, sasaldēta
Instrukcijas
Sāk ar saldējuma pagatavošanu. Sakuļ kopā olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru. Līdz vārīšanās temperatūrai uzkarsē pienu, krējumu un dzidro sīrupu. Ļoti uzmanīgi, lejot tievā strūkliņā un nepārtraukti maisot, lej olu maisījumu karstajā piena maisījumā. Nokāš caur smalku sietu, lai atdalītu olu kunkulīšus, ja tādi būtu radušies.
Ļauj maisījumam atdzist. Pēc tam kuļ to saldējuma mašīnā vai ievieto saldētavā vismaz uz 5 stundām, ik pa laikam apmaisot.
Pagatavo aveņu mērci. Sablendē ogas un, ja tādas ir, izkāš sēklas. Katliņā ielej aveņu sulu un sīrupu un vāra apmēram 4 minūtes. Ielej siltā, labi iztīrītā stikla burkā un ļauj atdzist ledusskapī.
Pirms pasniegšanas saldējumu izņem nosaldētas 10 minūtes ātrāk, tad un pārlej ar aveņu mērci. Pārkaisa ar sarīvētu marcipānu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.