Sastāvdaļas
40 plūškoka ziedkopu
3 citroni
2 litri verdoša ūdens
1,5 kg Dansukker baltā cukura
50 g citronskābes
Instrukcijas
Plūškoka ziedkopas izpurina un liek lielā, dziļā bļodā. Citronus nomazgā, sagriež plānās šķēlītēs un kārto virs ziediem.
Ūdeni uzvāra, izšķīdina tajā cukuru, pievieno citronskābi (tā palīdz izvilkt un noturēt vairāk garšas un saglabāt sīrupu ilgtermiņā, taču var iztikt bez tās – tad sīrups jāsasaldē).
Cukura sīrupu pārlej ziedkopām, pārklāj bļodu ar vāku un atstāj vēsumā trīs dienas. Gatavo sīrupu nokāš, lej tīrās, izkarsētās pudelēs un novieto vēsumā uzglabāšanai.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.