Plūškoka sīrups

Plūškoku sīrups ir vasaras garšas esence! Neticami, kā šī necilā, mežmalās augošā krūma ziedi spēj sniegt tik vienreizēju aromātu atspirdzinošai limonādei, kokteilim vai šeikam.

2,5 litri

PT15M
P3D
Aukstie dzērieni

15 minūtes + 3 dienas ledusskapī

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

40 plūškoka ziedkopu
3 citroni
2 litri verdoša ūdens
1,5 kg Dansukker baltā cukura
50 g citronskābes

Instrukcijas

Plūškoka ziedkopas izpurina un liek lielā, dziļā bļodā. Citronus nomazgā, sagriež plānās šķēlītēs un kārto virs ziediem.

Ūdeni uzvāra, izšķīdina tajā cukuru, pievieno citronskābi (tā palīdz izvilkt un noturēt vairāk garšas un saglabāt sīrupu ilgtermiņā, taču var iztikt bez tās – tad sīrups jāsasaldē).

Cukura sīrupu pārlej ziedkopām, pārklāj bļodu ar vāku un atstāj vēsumā trīs dienas. Gatavo sīrupu nokāš, lej tīrās, izkarsētās pudelēs un novieto vēsumā uzglabāšanai.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.