Plūškoka sīrups

500 ml sīrupa
Plūškoka sīrups
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 15 plūškoka ziedu čemuru
  • 1 citrons
  • 250 ml ūdens
  • 1 paciņa (500 g) Dansukker Sīrupa cukura

Ziedus noskalo un ievieto lielā bļodā. Citronu nomazgā, sagriež šķēlītēs un pievieno ziediem.

Ūdeni uzvāra un atdzesē līdz 45 °C. Pievieno sīrupa cukuru. Maisa, līdz cukurs izšķīdis. Pārlej sīrupu ziediem, pārklāj ar vāku un novieto vēsumā uz 24-48 stundām.

Kad sīrups savilcies, nokāš biezumus, gatavo sīrupu vēlreiz uzvāra, pilda tīrās, izkarsētās pudelēs un cieši aizvāko. Uzglabā vēsumā.

Uzmanību! Izmantojot Dansukker Sīrupa cukuru, ir svarīgi pirms tā pievienošanas ogas atdzesēt līdz 45 °C, jo cukuram pievienotie enzīmi, kas veicina sulas izdalīšanos, karstumā iet bojā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker