Sastāvdaļas
40 plūškoka ziedkopu
3 citroni
2 litri verdoša ūdens
1,5 kg Dansukker baltā cukura
50 g citronskābes
Instrukcijas
Plūškoka ziedkopas izpurina un liek lielā, dziļā bļodā. Citronus nomazgā, sagriež plānās šķēlītēs un kārto virs ziediem.
Ūdeni uzvāra, izšķīdina tajā cukuru, pievieno citronskābi (tā palīdz izvilkt un noturēt vairāk garšas un saglabāt sīrupu ilgtermiņā, taču var iztikt bez tās – tad sīrups jāsasaldē).
Cukura sīrupu pārlej ziedkopām, pārklāj bļodu ar vāku un atstāj vēsumā trīs dienas. Gatavo sīrupu nokāš, lej tīrās, izkarsētās pudelēs un novieto vēsumā uzglabāšanai.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.