Plūmju torte

Apm. 10 porc.
Plūmju torte
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

Mīklai
125 g mīksta sviesta vai margarīna
180 g kviešu miltu
25 g Dansukker niedru cukura "Demerara"
30 ml ūdens

Pildījumam
150 g izlobītu mandeļu
140 g Dansukker smalkā baltā cukura
2 olas
300 ml trekna skābā krējuma
norīvēta citrona miziņa no puscitrona
500 g svaigu plūmju

Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs

No sviesta vai margarīna, cukura un ūdens pagatavo vienmērīgu mīklu. Ievieto mīklu ietaukotā pīrāga formā (aptuveni 28 cm diametrā), izveidojot arī sānu maliņas. Caurdursta ar dakšiņu un atdzesē 30 minūtes.

Mandeles smalki samaļ. Sajauc kopā visas pildījuma sastāvdaļas un ielej mīklas pamatnē. Plūmes sadala uz pusēm, izņem kauliņus un ievieto pildījumā. Cep cepeškrāsns apakšējā daļā 225°C apmēram 30 minūtes. Pasniedz remdenu ar olu krēmu, saldējumu vai putukrējumu. Pirms pasniegšanas nedaudz pārber ar pūdercukuru.

Plūmes var aizstāt ar citiem augļiem vai ogām.

Šo recepti sastādīja

Dansukker