Sastāvdaļas
Mīklai
125 g mīksta sviesta vai margarīna
180 g kviešu miltu
25 g Dansukker niedru cukura "Demerara"
30 ml ūdens
Pildījumam
150 g izlobītu mandeļu
140 g Dansukker smalkā baltā cukura
2 olas
300 ml trekna skābā krējuma
norīvēta citrona miziņa no puscitrona
500 g svaigu plūmju
Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
No sviesta vai margarīna, cukura un ūdens pagatavo vienmērīgu mīklu. Ievieto mīklu ietaukotā pīrāga formā (aptuveni 28 cm diametrā), izveidojot arī sānu maliņas. Caurdursta ar dakšiņu un atdzesē 30 minūtes.
Mandeles smalki samaļ. Sajauc kopā visas pildījuma sastāvdaļas un ielej mīklas pamatnē. Plūmes sadala uz pusēm, izņem kauliņus un ievieto pildījumā. Cep cepeškrāsns apakšējā daļā 225°C apmēram 30 minūtes. Pasniedz remdenu ar olu krēmu, saldējumu vai putukrējumu. Pirms pasniegšanas nedaudz pārber ar pūdercukuru.
Plūmes var aizstāt ar citiem augļiem vai ogām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.