Plātsmaize

apm. 40 gab.

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

200 ml kausēta, atdzesēta sviesta / šķidrā margarīna
200 ml ūdens
5 olas
400 g Dansukker niedru cukura „Demerara” vai Dansukker Farīna cukura
275 g kviešu miltu
1½ ēd. kar. cepamā pulvera
sviests veidnes ieziešanai
niedru cukurs „Demerara” veidnes izkaisīšanai

Pildījuma varianti
• 1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
• 2 ēd. kar. kakao
• 1 g safrāna
• apm. 400 g gabaliņos sagrieztu svaigu ogu vai augļu
• apm. 250 g rozīņu vai citu žāvētu augļu
• 100 g sarīvētu burkānu + 200 g nospiestu un sakapātu konservēto ananāsu + 50 g valriekstu
• 300 g sarīvēta ķirbja + sarīvēta 1 laima miziņa

Dekorēšanas varianti
• Dansukker pūdercukurs

• Glazūra: sajauc Dansukker pūdercukuru (200 ml + apm. 2 ēdamkarotes ūdens vai piena). Krāsainu glazūru iegūst, sajaucot pūdercukuru ar koncentrētu sulu no augļiem vai dārzeņiem
• 200 g Filadelfijas siera + 250 ml Dansukker pūdercukura + sarīvēta 1 citrona miziņa
• 300 ml Dansukker pūdercukura + 1½ ēd. kar. kakao + 50 ml kafijas + 50 g kausēta sviesta, kokosa pulveris

Instrukcijas

Ieziež cepešpannu apmēram 30 x 40 cm lielumā un pārkaisa to ar nelielu daudzumu cukura. Saputo olu, cukuru un pievieno sviestu, ūdeni. Samaisa sausās sastāvdaļas un pievieno tās sakultajām olām. Pievieno arī izvēlētās sastāvdaļas. Ieliek mīklu formā un 25-40 minūtes cep cepeškrāsns vidusdaļā 175°C.

Izgāž plātsmaizi uz restēm un pēc savas gaumes izdekorē.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.