Plātsmaize

apm. 40 gab.

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

200 ml kausēta, atdzesēta sviesta / šķidrā margarīna
200 ml ūdens
5 olas
400 g Dansukker niedru cukura „Demerara” vai Dansukker Farīna cukura
275 g kviešu miltu
1½ ēd. kar. cepamā pulvera
sviests veidnes ieziešanai
niedru cukurs „Demerara” veidnes izkaisīšanai

Pildījuma varianti
• 1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
• 2 ēd. kar. kakao
• 1 g safrāna
• apm. 400 g gabaliņos sagrieztu svaigu ogu vai augļu
• apm. 250 g rozīņu vai citu žāvētu augļu
• 100 g sarīvētu burkānu + 200 g nospiestu un sakapātu konservēto ananāsu + 50 g valriekstu
• 300 g sarīvēta ķirbja + sarīvēta 1 laima miziņa

Dekorēšanas varianti
• Dansukker pūdercukurs

• Glazūra: sajauc Dansukker pūdercukuru (200 ml + apm. 2 ēdamkarotes ūdens vai piena). Krāsainu glazūru iegūst, sajaucot pūdercukuru ar koncentrētu sulu no augļiem vai dārzeņiem
• 200 g Filadelfijas siera + 250 ml Dansukker pūdercukura + sarīvēta 1 citrona miziņa
• 300 ml Dansukker pūdercukura + 1½ ēd. kar. kakao + 50 ml kafijas + 50 g kausēta sviesta, kokosa pulveris

Instrukcijas

Ieziež cepešpannu apmēram 30 x 40 cm lielumā un pārkaisa to ar nelielu daudzumu cukura. Saputo olu, cukuru un pievieno sviestu, ūdeni. Samaisa sausās sastāvdaļas un pievieno tās sakultajām olām. Pievieno arī izvēlētās sastāvdaļas. Ieliek mīklu formā un 25-40 minūtes cep cepeškrāsns vidusdaļā 175°C.

Izgāž plātsmaizi uz restēm un pēc savas gaumes izdekorē.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.