Sastāvdaļas
1 kg kviešu miltu + 2 ēd. kar. rauga atdzīvināšanai
350 ml piena
120 g Dansukker Tumšā cukura sīrupa + 2 ēd. kar. rauga atdzīvināšanai *
150 g sviesta
2 olas
80 g presētā rauga
10 g sāls
150 g rozīņu
1 ola pārziešanai
200 g Dansukker pūdercukura
1 – 2 ēd. kar. ūdens
Instrukcijas
Raugu atdzīvina ar 1 ēdamkaroti cukura sīrupa, 1 ēdamkaroti miltu un nedaudz silta ūdens, atstāj 10 minūtes siltā vietā. Sviestu saputo ar sīrupu, pa vienai ieputo olas, pievieno siltu pienu, sāli, izsijātus miltus, rozīnes un samīca gludu, elastīgu mīklu. Pārsijā ar miltiem, apsedz un noliek siltumā uzrūgt, līdz mīklas apjoms dubultojies.
Veido pītās maizītes, liek uz plāts, kas apklāta ar cepampapīru, pārsedz ar dvielīti un ļauj vēl 15 minūtes uzrūgt. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220°C. Uzrūgušās maizītes pārsmērē ar sakultu olu un cep apmēram 15 minūtes, līdz tās iegūst zeltainu krāsu. Atdzisušas rozīņmaizītes pārklāj ar pūdercukura glazūru (pūdercukuru un ūdeni samaisa viendabīgā, ne pārāk šķidrā masā), ļauj nožūt.
* Rauga atdzīvināšanai un „barošanai” tiek izmantots sīrups. Šķidrā veidā sadalīta saharoze ir raugam vieglāk izmantojama, līdz ar to rauga mīklas bulciņas un pīrādziņi būs mīkstāki, gaisīgāki un saglabāsies svaigi ilgāk.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.