Pītās rozīņmaizītes ar cukura glazūru

Atzīme (158 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

1 kg kviešu miltu + 2 ēd. kar. rauga atdzīvināšanai
350 ml piena
120 g Dansukker Tumšā cukura sīrupa + 2 ēd. kar. rauga atdzīvināšanai *
150 g sviesta
2 olas
80 g presētā rauga
10 g sāls
150 g rozīņu
1 ola pārziešanai
200 g Dansukker pūdercukura
1 – 2 ēd. kar. ūdens

 

Instrukcijas

Raugu atdzīvina ar 1 ēdamkaroti cukura sīrupa, 1 ēdamkaroti miltu un nedaudz silta ūdens, atstāj 10 minūtes siltā vietā. Sviestu saputo ar sīrupu, pa vienai ieputo olas, pievieno siltu pienu, sāli, izsijātus miltus, rozīnes un samīca gludu, elastīgu mīklu. Pārsijā ar miltiem, apsedz un noliek siltumā uzrūgt, līdz mīklas apjoms dubultojies.

 

Veido pītās maizītes, liek uz plāts, kas apklāta ar cepampapīru, pārsedz ar dvielīti un ļauj vēl 15 minūtes uzrūgt. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220°C. Uzrūgušās maizītes pārsmērē ar sakultu olu un cep apmēram 15 minūtes, līdz tās iegūst zeltainu krāsu. Atdzisušas rozīņmaizītes pārklāj ar pūdercukura glazūru (pūdercukuru un ūdeni samaisa viendabīgā, ne pārāk šķidrā masā), ļauj nožūt.

 

 

* Rauga atdzīvināšanai un „barošanai” tiek izmantots sīrups. Šķidrā veidā sadalīta saharoze ir raugam vieglāk izmantojama, līdz ar to rauga mīklas bulciņas un pīrādziņi būs mīkstāki, gaisīgāki un saglabāsies svaigi ilgāk.

 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku rulete ar karameļu pildījumu un brūkleņu glazūru

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Dzēriens “Ziemas pasaka”

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.