Pītās rozīņmaizītes ar cukura glazūru

Atzīme (54 gab)

Sastāvdaļas

1 kg kviešu miltu + 2 ēd. kar. rauga atdzīvināšanai
350 ml piena
120 g Dansukker Tumšā cukura sīrupa + 2 ēd. kar. rauga atdzīvināšanai *
150 g sviesta
2 olas
80 g presētā rauga
10 g sāls
150 g rozīņu
1 ola pārziešanai
200 g Dansukker pūdercukura
1 – 2 ēd. kar. ūdens

 

Instrukcijas

Raugu atdzīvina ar 1 ēdamkaroti cukura sīrupa, 1 ēdamkaroti miltu un nedaudz silta ūdens, atstāj 10 minūtes siltā vietā. Sviestu saputo ar sīrupu, pa vienai ieputo olas, pievieno siltu pienu, sāli, izsijātus miltus, rozīnes un samīca gludu, elastīgu mīklu. Pārsijā ar miltiem, apsedz un noliek siltumā uzrūgt, līdz mīklas apjoms dubultojies.

 

Veido pītās maizītes, liek uz plāts, kas apklāta ar cepampapīru, pārsedz ar dvielīti un ļauj vēl 15 minūtes uzrūgt. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220°C. Uzrūgušās maizītes pārsmērē ar sakultu olu un cep apmēram 15 minūtes, līdz tās iegūst zeltainu krāsu. Atdzisušas rozīņmaizītes pārklāj ar pūdercukura glazūru (pūdercukuru un ūdeni samaisa viendabīgā, ne pārāk šķidrā masā), ļauj nožūt.

 

 

* Rauga atdzīvināšanai un „barošanai” tiek izmantots sīrups. Šķidrā veidā sadalīta saharoze ir raugam vieglāk izmantojama, līdz ar to rauga mīklas bulciņas un pīrādziņi būs mīkstāki, gaisīgāki un saglabāsies svaigi ilgāk.

 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.