Pītās rozīņmaizītes ar cukura glazūru

Atzīme (158 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

1 kg kviešu miltu + 2 ēd. kar. rauga atdzīvināšanai
350 ml piena
120 g Dansukker Tumšā cukura sīrupa + 2 ēd. kar. rauga atdzīvināšanai *
150 g sviesta
2 olas
80 g presētā rauga
10 g sāls
150 g rozīņu
1 ola pārziešanai
200 g Dansukker pūdercukura
1 – 2 ēd. kar. ūdens

 

Instrukcijas

Raugu atdzīvina ar 1 ēdamkaroti cukura sīrupa, 1 ēdamkaroti miltu un nedaudz silta ūdens, atstāj 10 minūtes siltā vietā. Sviestu saputo ar sīrupu, pa vienai ieputo olas, pievieno siltu pienu, sāli, izsijātus miltus, rozīnes un samīca gludu, elastīgu mīklu. Pārsijā ar miltiem, apsedz un noliek siltumā uzrūgt, līdz mīklas apjoms dubultojies.

 

Veido pītās maizītes, liek uz plāts, kas apklāta ar cepampapīru, pārsedz ar dvielīti un ļauj vēl 15 minūtes uzrūgt. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220°C. Uzrūgušās maizītes pārsmērē ar sakultu olu un cep apmēram 15 minūtes, līdz tās iegūst zeltainu krāsu. Atdzisušas rozīņmaizītes pārklāj ar pūdercukura glazūru (pūdercukuru un ūdeni samaisa viendabīgā, ne pārāk šķidrā masā), ļauj nožūt.

 

 

* Rauga atdzīvināšanai un „barošanai” tiek izmantots sīrups. Šķidrā veidā sadalīta saharoze ir raugam vieglāk izmantojama, līdz ar to rauga mīklas bulciņas un pīrādziņi būs mīkstāki, gaisīgāki un saglabāsies svaigi ilgāk.

 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.