Sastāvdaļas
800 g sīpolu
3 lieli sarkanie pipari
1 skābs ābols
1/2 -1 asais sarkanais pipars
30 ml olīveļļaa
100 ml Dansukker Niedru sīrupa
250 ml baltvīna etiķa
10 g sāls
5 g paprikas pulvera
200 g Dansukker Ievārījuma cukura
50 ml zaļo pipargraudu
Instrukcijas
Sīpolus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Piparus nomazgā, atbrīvo no sēklām un sakapā smalkos gabaliņos. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež daiviņās. Čili nomazgā, attīra no sēkliņām un sagriež gabaliņos. Katliņā uzkarsē olīveļļu, liek iekšā dārzeņus un ābolus un pāris minūtes viegli apcep. Pievieno sīrupu, etiķi, sāli un paprikas pulveri. Uzliek vāku un uz nelielas ugums vāra 20 minūtes. Noņem vāku un vāra vēl 10 minūtes. Pievieno Ievārījuma cukuru, pipargraudus, un vāra vēl 3-4 minūtes. Liek siltās, sterilizētās burkās. Noslēdz. Uzglabā vēsā vietā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.