Sastāvdaļas
250 g biezpiena (9 %)
50 g skābā krējuma
150 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
150 g saldā krējuma (35 %)
10 g želatīna
40 g svaigas piparmētras lapiņu
60 g tumšās šokolādes (70 %)
1 citrona miziņa un sula
3 g Dansukker Vaniļas cukura
Instrukcijas
Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest.
Biezpienu izberž caur sietu.
Blenderī sasmalcina piparmētras, skābo krējumu un cukuru. Pievieno biezpienu, citronu sulu, miziņu un turpina blendēt, līdz masa kļuvusi viendabīga un skaisti zaļā krāsā. Gatavo masu liek traukā un pievieno izkausētu uzbriedināto želatīnu.
Atsevišķi sakuļ saldo krējumu ar vaniļas cukuru un iecilā sagatavotajā biezpiena masā.
Sietiņā vai caurdurī ieklāj marli un ieliek biezpiena masu. Trauku novieto vēsumā vismaz uz 4 stundām. Sastigušu, turot aiz marles, izņem no formas, dekorē un pasniedz.
Receptes autori: Jānis un Maija Kairi
Foto: Gvido Kajons
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.