Piparmētru pasha ar šokolādes gabaliņiem - Receptes

Piparmētru pasha ar šokolādes gabaliņiem

500 g
Pasha ir tradicionāls Lieldienu deserts. Konditoru Kairu ģimenes versijā tā ieguvusi pavasarīgi zaļu piparmētru svaigumu.
Piparmētru pasha ar šokolādes gabaliņiem
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 250 g biezpiena (9 %)
  • 50 g skābā krējuma
  • 150 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
  • 150 g saldā krējuma (35 %)
  • 10 g želatīna
  • 40 g svaigas piparmētras lapiņu
  • 60 g tumšās šokolādes (70 %)
  • 1 citrona miziņa un sula
  • 3 g Dansukker Vaniļas cukura

Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest.
Biezpienu izberž caur sietu.
Blenderī sasmalcina piparmētras, skābo krējumu un cukuru. Pievieno biezpienu, citronu sulu, miziņu un turpina blendēt, līdz masa kļuvusi viendabīga un skaisti zaļā krāsā. Gatavo masu liek traukā un pievieno izkausētu uzbriedināto želatīnu.
Atsevišķi sakuļ saldo krējumu ar vaniļas cukuru un iecilā sagatavotajā  biezpiena masā.
Sietiņā vai caurdurī ieklāj marli un ieliek biezpiena masu. Trauku novieto vēsumā vismaz uz 4 stundām. Sastigušu, turot aiz marles, izņem no formas, dekorē un pasniedz.

 

Receptes autori: Maija un Jānis Kairi

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;