Karameļu mērce
Piparkūku parfe
Dekorēšanai
Vispirms pagatavo karameļu mērci. Cukuru, sīrupu un sviestu katliņā uzvāra 2 minūtes, līdz tas sāk biezēt un karamelizēties. Pakāpeniski pievieno saldo krējumu un izvēlētās garšvielas. Vāra vēl 4 minūtes, tad atdzesē.
Sagatavo parfe. Olu dzeltenumus, cukuru un sīrupu sakuļ mīkstās putās. Saldo krējumu saputo un iemaisa olu-cukura maisījumā. Piparkūku cepumus sadrupina un ieklāj dziļā kēksa formā, kas izklāta ar pārtikas plēvi. Pārlej parfe masu un karameļu mērci. Ar dažiem vēzieniem nevienmērīgi iemaisa mērci parfe masā, lai veidotos neviendabīgs raksts. Pārkaisa ar piparkūku cepumu drupačām. Novieto saldētavā uz vismaz 4-5 stundām. Izņem 20 minūtes pirms pasniegšanas. Dekorē ar brūklenēm.
Šo recepti sastādīja