Piparkūku parfe ar brūklenēm

8 porcijas 1 stunda + 4 stundas saldētavā
Šis piparkūku parfe ar brūklenēm ir lielisks veids, kā noslēgt Ziemassvētku pusdienas. Piparkūku parfe piemīt atspirdzinoša brūkleņu garša, un to var pagatavot jau laicīgi.
Piparkūku parfe ar brūklenēm
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Karameļu mērce

    • 190 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
    • 3 ēdamkar. Dansukker dzidrā sīrupa
    • 30 g sviesta
    • 200 ml saldā krējuma

    Piparkūku parfe

    • 6 olu dzeltenumi
    • 60 g Dansukker pūdercukura
    • 70 g Dansukker dzidrā sīrupa
    • 600 ml saldā krējuma
    • 150 g piparkūku

    Dekorēšanai

    • 50 g brūkleņu

    Vispirms pagatavo karameļu mērci. Cukuru, sīrupu un sviestu katliņā uzvāra 2 minūtes, līdz tas sāk biezēt un karamelizēties. Pakāpeniski pievieno saldo krējumu  un izvēlētās garšvielas. Vāra vēl 4 minūtes, tad atdzesē.

    Sagatavo parfe. Olu dzeltenumus, cukuru un sīrupu sakuļ mīkstās putās. Saldo krējumu saputo un iemaisa olu-cukura maisījumā. Piparkūku cepumus sadrupina un ieklāj dziļā kēksa formā, kas izklāta ar pārtikas plēvi. Pārlej parfe masu un karameļu mērci. Ar dažiem vēzieniem nevienmērīgi iemaisa mērci parfe masā, lai veidotos neviendabīgs raksts. Pārkaisa ar piparkūku cepumu drupačām. Novieto saldētavā uz vismaz 4-5 stundām. Izņem 20 minūtes pirms pasniegšanas. Dekorē ar brūklenēm.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker