Sastāvdaļas
Karameļu mērce
190 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
3 ēdamkar. Dansukker dzidrā sīrupa
30 g sviesta
200 ml saldā krējuma
Piparkūku parfe
6 olu dzeltenumi
60 g Dansukker pūdercukura
70 g Dansukker dzidrā sīrupa
600 ml saldā krējuma
150 g piparkūku
Dekorēšanai
50 g brūkleņu
Instrukcijas
Vispirms pagatavo karameļu mērci. Cukuru, sīrupu un sviestu katliņā uzvāra 2 minūtes, līdz tas sāk biezēt un karamelizēties. Pakāpeniski pievieno saldo krējumu un izvēlētās garšvielas. Vāra vēl 4 minūtes, tad atdzesē.
Sagatavo parfe. Olu dzeltenumus, cukuru un sīrupu sakuļ mīkstās putās. Saldo krējumu saputo un iemaisa olu-cukura maisījumā. Piparkūku cepumus sadrupina un ieklāj dziļā kēksa formā, kas izklāta ar pārtikas plēvi. Pārlej parfe masu un karameļu mērci. Ar dažiem vēzieniem nevienmērīgi iemaisa mērci parfe masā, lai veidotos neviendabīgs raksts. Pārkaisa ar piparkūku cepumu drupačām. Novieto saldētavā uz vismaz 4-5 stundām. Izņem 20 minūtes pirms pasniegšanas. Dekorē ar brūklenēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.