Piparkūku parfe ar brūklenēm

Šis piparkūku parfe ar brūklenēm ir lielisks veids, kā noslēgt Ziemassvētku pusdienas. Piparkūku parfe piemīt atspirdzinoša brūkleņu garša, un to var pagatavot jau laicīgi.

8 porcijas

PT55M

1 stunda + 4 stundas saldētavā

Atzīme (6 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Karameļu mērce
190 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
3 ēdamkar. Dansukker dzidrā sīrupa
30 g sviesta
200 ml saldā krējuma

Piparkūku parfe
6 olu dzeltenumi
60 g Dansukker pūdercukura
70 g Dansukker dzidrā sīrupa
600 ml saldā krējuma
150 g piparkūku

Dekorēšanai
50 g brūkleņu

Instrukcijas

Vispirms pagatavo karameļu mērci. Cukuru, sīrupu un sviestu katliņā uzvāra 2 minūtes, līdz tas sāk biezēt un karamelizēties. Pakāpeniski pievieno saldo krējumu  un izvēlētās garšvielas. Vāra vēl 4 minūtes, tad atdzesē.

Sagatavo parfe. Olu dzeltenumus, cukuru un sīrupu sakuļ mīkstās putās. Saldo krējumu saputo un iemaisa olu-cukura maisījumā. Piparkūku cepumus sadrupina un ieklāj dziļā kēksa formā, kas izklāta ar pārtikas plēvi. Pārlej parfe masu un karameļu mērci. Ar dažiem vēzieniem nevienmērīgi iemaisa mērci parfe masā, lai veidotos neviendabīgs raksts. Pārkaisa ar piparkūku cepumu drupačām. Novieto saldētavā uz vismaz 4-5 stundām. Izņem 20 minūtes pirms pasniegšanas. Dekorē ar brūklenēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.