Piparkūku mafini

Pēc Ziemassvētkiem smaržojoši kēksiņi ar gaisīgu krēma cepurīti un košām, svētku sajūtu rosinošām brūklenēm. Tumšais sīrups un Farīna cukurs piešķir karameļu garšu, bet mazās kūku formiņas ļaus uzcept tieši tik porciju, cik nepieciešams.

24 kēksiņi

PT55M

1 stunda gatavošanai

Atzīme (14 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

3 olas
150 g Dansukker Farīna cukura
150 ml rapšu eļļas
135 g kviešu miltu
4 g malta kanēļa
1 g malta ingvera
1 g maltu krustnagliņu
3 g dzeramās sodas
3 g sāls
75 g saldētu brūkleņu
3 g kartupeļu cietes

Krēma cepurītei
200 g svaigā siera
40 g Dansukker Dzidrā sīrupa
40 g Dansukker baltā pūdercukura

Dekorēšanai
Saldētas brūklenes

Instrukcijas

Cepeškrāsni ieslēdz un noregulē uz 175 °C.

Olas ar cukuru saputo mīkstās putās. Iekuļ eļļu. Atsevišķā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas un iemaisa tās olu putās.

Brūklenes pārkaisa ar kartupeļu cieti, kas cepot uzsūks lieko šķidrumu un veidos patīkamu tekstūru.

Mafinu mīklu pilda kēksiņu formās, aizpildot 2/3 no formiņas tilpuma. Pārkaisa ar brūklenēm.

Cep krāsns vidējā daļā apmēram 8-10 minūtes. Kamēr pagatavo krēma “cepurītes”, ļauj kēksiņiem atdzist.

Svaigo sieru sakuļ, pievieno sīrupu un pūdercukuru. Turpina kult, līdz krēms sabiezē. Iepilda dekorēšanas maisiņā ar uzgali un izspiež uz kēksiņiem krēma “cepurītes”. Galotnītē liek košu brūkleni.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku rulete ar karameļu pildījumu un brūkleņu glazūru

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Dzēriens “Ziemas pasaka”

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.