Piparkūku mafini

Piparkūku mafini

24 kēksiņi 1 stunda gatavošanai
Pēc Ziemassvētkiem smaržojoši kēksiņi ar gaisīgu krēma cepurīti un košām, svētku sajūtu rosinošām brūklenēm. Tumšais sīrups un Farīna cukurs piešķir karameļu garšu, bet mazās kūku formiņas ļaus uzcept tieši tik porciju, cik nepieciešams.
Piparkūku mafini
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 3 olas
  • 150 g Dansukker Farīna cukura
  • 150 ml rapšu eļļas
  • 135 g kviešu miltu
  • 4 g malta kanēļa
  • 1 g malta ingvera
  • 1 g maltu krustnagliņu
  • 3 g dzeramās sodas
  • 3 g sāls
  • 75 g saldētu brūkleņu
  • 3 g kartupeļu cietes

Krēma cepurītei

  • 200 g svaigā siera
  • 40 g Dansukker Dzidrā sīrupa
  • 40 g Dansukker baltā pūdercukura

Dekorēšanai

  • Saldētas brūklenes

Cepeškrāsni ieslēdz un noregulē uz 175 °C.

Olas ar cukuru saputo mīkstās putās. Iekuļ eļļu. Atsevišķā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas un iemaisa tās olu putās.

Brūklenes pārkaisa ar kartupeļu cieti, kas cepot uzsūks lieko šķidrumu un veidos patīkamu tekstūru.

Mafinu mīklu pilda kēksiņu formās, aizpildot 2/3 no formiņas tilpuma. Pārkaisa ar brūklenēm.

Cep krāsns vidējā daļā apmēram 8-10 minūtes. Kamēr pagatavo krēma “cepurītes”, ļauj kēksiņiem atdzist.

Svaigo sieru sakuļ, pievieno sīrupu un pūdercukuru. Turpina kult, līdz krēms sabiezē. Iepilda dekorēšanas maisiņā ar uzgali un izspiež uz kēksiņiem krēma “cepurītes”. Galotnītē liek košu brūkleni.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;