Piparkūku mafini

Pēc Ziemassvētkiem smaržojoši kēksiņi ar gaisīgu krēma cepurīti un košām, svētku sajūtu rosinošām brūklenēm. Tumšais sīrups un Farīna cukurs piešķir karameļu garšu, bet mazās kūku formiņas ļaus uzcept tieši tik porciju, cik nepieciešams.

24 kēksiņi

PT55M

1 stunda gatavošanai

Atzīme (14 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

3 olas
150 g Dansukker Farīna cukura
150 ml rapšu eļļas
135 g kviešu miltu
4 g malta kanēļa
1 g malta ingvera
1 g maltu krustnagliņu
3 g dzeramās sodas
3 g sāls
75 g saldētu brūkleņu
3 g kartupeļu cietes

Krēma cepurītei
200 g svaigā siera
40 g Dansukker Dzidrā sīrupa
40 g Dansukker baltā pūdercukura

Dekorēšanai
Saldētas brūklenes

Instrukcijas

Cepeškrāsni ieslēdz un noregulē uz 175 °C.

Olas ar cukuru saputo mīkstās putās. Iekuļ eļļu. Atsevišķā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas un iemaisa tās olu putās.

Brūklenes pārkaisa ar kartupeļu cieti, kas cepot uzsūks lieko šķidrumu un veidos patīkamu tekstūru.

Mafinu mīklu pilda kēksiņu formās, aizpildot 2/3 no formiņas tilpuma. Pārkaisa ar brūklenēm.

Cep krāsns vidējā daļā apmēram 8-10 minūtes. Kamēr pagatavo krēma “cepurītes”, ļauj kēksiņiem atdzist.

Svaigo sieru sakuļ, pievieno sīrupu un pūdercukuru. Turpina kult, līdz krēms sabiezē. Iepilda dekorēšanas maisiņā ar uzgali un izspiež uz kēksiņiem krēma “cepurītes”. Galotnītē liek košu brūkleni.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.