Piparkūkas ar parmezānu un sāls pārslām

Piparkūku cepumi, kas Ziemassvētku garšu paceļ jaunos augstumos. Cep piparkūkas jaunā veidā ar parmezānu un sāls pārslām un pārsteidz savus draugus!

Apmēram 70 gab

PT25M

Apmēram 20 minūtes

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Piparkūku mīklai
200 g sviesta 
280 g Dansukker Dzidrā sīrupa
200 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 liela ola
7 g sodas
5 g maltu krustnagliņu
3 g malta ingvera
3 g malta kanēļa
apmēram 480 g miltu

Virskārtai
150 g parmezāna siera
Sāls pārslas
1 ola

Instrukcijas

Piparkūku mīklu pagatavo vismaz vienu dienu iepriekš.

Sviestu, sīrupu un cukuru katliņā izkausē. Atdzesē un pievieno olas.

Sodu izšķīdina nelielā ūdens daudzumā un iemaisa to sviesta-cukura masā kopā ar garšvielām. Pievieno kviešu miltus un samīca mīklu. Iepako pārtikas plēvē un ļauj atpūsties pa nakti.

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C, ventilatora režīmā.

Mīklu izrullē plānā kārtiņā un pārziež ar sakultu olu.

Rīvētu parmezānu sajauc ar sāls pārslām. Maisījumu bagātīgi pārkaisa piparkūku mīklai.

Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 10 minūtes, līdz virsma zeltaini brūna. Izņem un krāsns un sagriež gabaliņos, kamēr cepums vēl karsts.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.