Piparkūkas ar parmezānu un sāls pārslām

Piparkūku cepumi, kas Ziemassvētku garšu paceļ jaunos augstumos. Cep piparkūkas jaunā veidā ar parmezānu un sāls pārslām un pārsteidz savus draugus!

Apmēram 70 gab

PT25M

Apmēram 20 minūtes

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Piparkūku mīklai
200 g sviesta 
280 g Dansukker Dzidrā sīrupa
200 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 liela ola
7 g sodas
5 g maltu krustnagliņu
3 g malta ingvera
3 g malta kanēļa
apmēram 480 g miltu

Virskārtai
150 g parmezāna siera
Sāls pārslas
1 ola

Instrukcijas

Piparkūku mīklu pagatavo vismaz vienu dienu iepriekš.

Sviestu, sīrupu un cukuru katliņā izkausē. Atdzesē un pievieno olas.

Sodu izšķīdina nelielā ūdens daudzumā un iemaisa to sviesta-cukura masā kopā ar garšvielām. Pievieno kviešu miltus un samīca mīklu. Iepako pārtikas plēvē un ļauj atpūsties pa nakti.

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C, ventilatora režīmā.

Mīklu izrullē plānā kārtiņā un pārziež ar sakultu olu.

Rīvētu parmezānu sajauc ar sāls pārslām. Maisījumu bagātīgi pārkaisa piparkūku mīklai.

Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 10 minūtes, līdz virsma zeltaini brūna. Izņem un krāsns un sagriež gabaliņos, kamēr cepums vēl karsts.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.