Piparkūkas ar parmezānu un sāls pārslām

Piparkūku cepumi, kas Ziemassvētku garšu paceļ jaunos augstumos. Cep piparkūkas jaunā veidā ar parmezānu un sāls pārslām un pārsteidz savus draugus!

Apmēram 70 gab

PT25M

Apmēram 20 minūtes

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Piparkūku mīklai
200 g sviesta 
280 g Dansukker Dzidrā sīrupa
200 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 liela ola
7 g sodas
5 g maltu krustnagliņu
3 g malta ingvera
3 g malta kanēļa
apmēram 480 g miltu

Virskārtai
150 g parmezāna siera
Sāls pārslas
1 ola

Instrukcijas

Piparkūku mīklu pagatavo vismaz vienu dienu iepriekš.

Sviestu, sīrupu un cukuru katliņā izkausē. Atdzesē un pievieno olas.

Sodu izšķīdina nelielā ūdens daudzumā un iemaisa to sviesta-cukura masā kopā ar garšvielām. Pievieno kviešu miltus un samīca mīklu. Iepako pārtikas plēvē un ļauj atpūsties pa nakti.

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C, ventilatora režīmā.

Mīklu izrullē plānā kārtiņā un pārziež ar sakultu olu.

Rīvētu parmezānu sajauc ar sāls pārslām. Maisījumu bagātīgi pārkaisa piparkūku mīklai.

Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 10 minūtes, līdz virsma zeltaini brūna. Izņem un krāsns un sagriež gabaliņos, kamēr cepums vēl karsts.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.