Piparkūkas

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

125 g mīksta sviesta vai margarīna
150 ml Dansukker brūnā cukura
100 ml Dansukker tumšā Muscovado cukura
1 ola
350 ml miltu
½ t.kar. cepamā pulvera
½ t.kar. dzeramās sodas
1 ē.kar. piparkūku garšvielas
150 ml rozīņu
100 ml piena šokolādes
100 ml drupinātu mandeļu

Instrukcijas

Sviestu vai margarīnu saputo ar abiem cukura veidiem. Pievieno olu. Pievieno pārējās sastāvdaļas un sastrādā mīklā. Veido bumbiņas un kārto uz cepampapīra. Pēc vēlēšanās, apbārsta ar drupinātām mandelēm. Cep krāsns vidējā daļā 175 °C temperatūrā apmēram 12 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi

Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.