Pīļu aknu pastēte ar ķiršu želeju
Pīles gaļa ir ļoti ekskluzīva un īpaša. Mūsu platuma grādos pīles laikam visvairāk saistās ar Ziemassvētkiem un arī ar pīļu medību sezonu, kas sākas augusta trešajā nedēļā. Izbaudi un novērtē šo ekskluzīvo, maigo ēdienu, ko pasniedz kopā arī saldskābu ķiršu želeju.
Sastāvdaļas
Pastēte
300 g pīļu aknu
2 zariņi timiāna
100 g šalotes sīpolu
150 ml sarkanvīna
100 g sviesta
sāls, cukurs, melnie pipari
Želeja
250 g saldo ķiršu
40 g Dansukker Demerara cukura
50 g ūdens
60 g Amaretto liķiera
10 g želatīna plākšņu
Instrukcijas
Sīpolus sagriež smalkās daivās. Liek sakarsētā katlā ar nedaudz olīveļļas. Pievieno šķipsnu sāls.
Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pievieno timiāna zariņus un pīļu aknas. Apcep 5 minūtes, uzliek vāku un atstāj vēl uz 5 minūtēm. Pievieno sarkanvīnu un novāra vēl 5–10 minūtes.
Kad aknas gatavas, liek tās blenderī divās daļās kopā ar aukstu sviestu. Blendē, līdz izveidojas viendabīga masa.
Pievieno sāli, cukuru un melnos piparus pēc garšas. Masu liek bļodā, nosedz ar pārtikas plēvi, to piespiežot pie masas. Atstāj istabas temperatūrā nedaudz atdzist.
Pagatavo želeju. Ķiršus iztīra no kauliņiem. Liek katlā ar cukuru un ūdeni. Karsē, līdz tie ir gandrīz izjukuši. Pievieno liķieri un izkarsē 2 minūtes.
Bļodā ar aukstu ūdeni liek želatīna plāksnes un atstāj uzbriest 5 minūtes. Kad želatīns uzbriedis, nospiež lieko ūdeni un pievieno ķiršiem.
Ķiršu masu viegli izkarsē, līdz viss želatīns izkusis. Masu nedaudz atdzesē istabas temperatūrā.
Kad aknu pastēte un ķirši jau ir nedaudz atdzisuši, ķiršus liek virs pastētes un novieto ledusskapī uz nakti.
Pasniedz kopā ar maizi.
Gatavo: Linda Brensone
Foto: Māris Kiseļovs
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.