Pilngraudu tarte ar laima un rabarberu garnējumu

Klasiskas rabarberu tartes brīnišķīga alternatīva - pilngraudu biskvīta pamatne, maigs krēma pildījums un skābena laima un rabarberu garša pilnībai.

Apmēram 12 porcijas

PT55M

1 stunda + 3 trīs stundas ledusskapī

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pilngraudu pamatnei
150 g sviesta
75 g Dansukker pūdercukura
1 tējkar. vaniļas cukura
150 g pilgraudu kviešu miltu
60 g smalka maluma kviešu miltu
1 olas dzeltenums

Laima pildījumam
4 olu dzeltenumi
320 g skābā krējuma
75 g Dansukker pūdercukura
1,5 ēdamkar. kukurūzas miltu
0,5 laima miziņas
2 laimu sula

Marinētiem rabarberiem
2 rabarberu kāti
200 g zemeņu
95 g Dansukker gaišā Muskovado cukura
0,5 laima miziņa

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.

Aukstu sviestu sadrupina un sastrādā ar pārējām mīklas sastāvdaļām. Mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un noliek vēsumā uz 20 minūtēm. Atdzisušu mīklu izrullē un izklāj garenā cepamformā, 13 x 36 cm vai līdzīgos izmēros.

Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 10 minūtes vai, līdz cepums vidēji apcepis. Tikmēr sagatavo pildījumu, sakuļot visas sastāvdaļas vijīgā masā.

Pildījumu pārlej pamatnei un liek atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 15-20 minūtēm. Kad izcepies, izņem no cepeškrāsns un atstāj atdzist.

Kūkas sagatavi novieto ledusskapī uz vismaz trīs stundām. Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos. Zemenēm noņem kauslapiņas un arī sagriež gabaliņos. Pievieno muskovado cukuru  un atstāj uz 30 minūtēm savilkties.

Pirms pasniegšanas kūku dekorē ar marinētajiem rabarberu un ogu gabaliņiem.

 

Alternatīva: Rabarberus un/vai zemenes izkārto uz tartes pamatnes pims krēma pildīšanas, tad pārlej krēmu un cep cepeškrāsnī atbilstoši aprakstam.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku rulete ar karameļu pildījumu un brūkleņu glazūru

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Dzēriens “Ziemas pasaka”

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.