Pilngraudu tarte ar laima un rabarberu garnējumu

Klasiskas rabarberu tartes brīnišķīga alternatīva - pilngraudu biskvīta pamatne, maigs krēma pildījums un skābena laima un rabarberu garša pilnībai.

Apmēram 12 porcijas

PT55M

1 stunda + 3 trīs stundas ledusskapī

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pilngraudu pamatnei
150 g sviesta
75 g Dansukker pūdercukura
1 tējkar. vaniļas cukura
150 g pilgraudu kviešu miltu
60 g smalka maluma kviešu miltu
1 olas dzeltenums

Laima pildījumam
4 olu dzeltenumi
320 g skābā krējuma
75 g Dansukker pūdercukura
1,5 ēdamkar. kukurūzas miltu
0,5 laima miziņas
2 laimu sula

Marinētiem rabarberiem
2 rabarberu kāti
200 g zemeņu
95 g Dansukker gaišā Muskovado cukura
0,5 laima miziņa

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.

Aukstu sviestu sadrupina un sastrādā ar pārējām mīklas sastāvdaļām. Mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un noliek vēsumā uz 20 minūtēm. Atdzisušu mīklu izrullē un izklāj garenā cepamformā, 13 x 36 cm vai līdzīgos izmēros.

Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 10 minūtes vai, līdz cepums vidēji apcepis. Tikmēr sagatavo pildījumu, sakuļot visas sastāvdaļas vijīgā masā.

Pildījumu pārlej pamatnei un liek atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 15-20 minūtēm. Kad izcepies, izņem no cepeškrāsns un atstāj atdzist.

Kūkas sagatavi novieto ledusskapī uz vismaz trīs stundām. Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos. Zemenēm noņem kauslapiņas un arī sagriež gabaliņos. Pievieno muskovado cukuru  un atstāj uz 30 minūtēm savilkties.

Pirms pasniegšanas kūku dekorē ar marinētajiem rabarberu un ogu gabaliņiem.

 

Alternatīva: Rabarberus un/vai zemenes izkārto uz tartes pamatnes pims krēma pildīšanas, tad pārlej krēmu un cep cepeškrāsnī atbilstoši aprakstam.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.