Pilngraudu tarte ar laima un rabarberu garnējumu

Klasiskas rabarberu tartes brīnišķīga alternatīva - pilngraudu biskvīta pamatne, maigs krēma pildījums un skābena laima un rabarberu garša pilnībai.

Apmēram 12 porcijas

1 stunda + 3 trīs stundas ledusskapī

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Pilngraudu pamatnei
150 g sviesta
75 g Dansukker pūdercukura
1 tējkar. vaniļas cukura
150 g pilgraudu kviešu miltu
60 g smalka maluma kviešu miltu
1 olas dzeltenums

Laima pildījumam
4 olu dzeltenumi
320 g skābā krējuma
75 g Dansukker pūdercukura
1,5 ēdamkar. kukurūzas miltu
0,5 laima miziņas
2 laimu sula

Marinētiem rabarberiem
2 rabarberu kāti
200 g zemeņu
95 g Dansukker gaišā Muskovado cukura
0,5 laima miziņa

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.

Aukstu sviestu sadrupina un sastrādā ar pārējām mīklas sastāvdaļām. Mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un noliek vēsumā uz 20 minūtēm. Atdzisušu mīklu izrullē un izklāj garenā cepamformā, 13 x 36 cm vai līdzīgos izmēros.

Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 10 minūtes vai, līdz cepums vidēji apcepis. Tikmēr sagatavo pildījumu, sakuļot visas sastāvdaļas vijīgā masā.

Pildījumu pārlej pamatnei un liek atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 15-20 minūtēm. Kad izcepies, izņem no cepeškrāsns un atstāj atdzist.

Kūkas sagatavi novieto ledusskapī uz vismaz trīs stundām. Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos. Zemenēm noņem kauslapiņas un arī sagriež gabaliņos. Pievieno muskovado cukuru  un atstāj uz 30 minūtēm savilkties.

Pirms pasniegšanas kūku dekorē ar marinētajiem rabarberu un ogu gabaliņiem.

 

Alternatīva: Rabarberus un/vai zemenes izkārto uz tartes pamatnes pims krēma pildīšanas, tad pārlej krēmu un cep cepeškrāsnī atbilstoši aprakstam.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.