Sastāvdaļas
Marinādei
200 ml baltā etiķa (12%)
700 ml ūdens
Garšvielu maisījumam
125 g sāls
200 g Dansukker pūdercukura
2 šķēlēs sagriezti sīpoli
15 ml saberztu smaržīgo piparu
15 ml saberztu balto piparu
5 sadrupinātas lauru lapas
5 g malta ingvera
3 g maltu krustnagliņu
Instrukcijas
Siļķes iztīra, sagriež un noskalo, bet muguras asakas atstāj. Saliek siļķes lielā bļodā. Samaisa marinādes sastāvdaļas un uzlej marinādi uz siļķēm. Liek ledusskapī uz 24 stundām. Tad siļķes notecina. Garšvielas samaisa kopā. Burkā kārtām liek siļķes un garšvielu maisījumu. Uzliek virsū slogu un tur ledusskapī 5-6 dienas. Pasniedz uz sviestmaizēm vai kopā ar vārītiem kartupeļiem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.