Pikantā karamele ar pekanriekstiem

Bagātīgas garšas un kraukšķīgs rieksts pāri visam. Burvīgas karameļu končas svētku sezonai.

30 gabaliņi

PT45M
PT0M
Ziemassvētku gardumi

45 min

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

150 ml saldā krējuma
280 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
50 g sviesta
170 g Dansukker Tumšā sīrupa
40 g Dansukker Glikozes vai dzidrā sīrupa
2 g maltu krustnagliņu
1 šķipsniņa malta muskatrieksta
2 šķipsniņas malta kardamona
25 pekanrieksti

Instrukcijas

Visas sastāvdaļas, izņemot pekanriekstus un garšvielas, uzkarsē katliņā ar biezu pamatni līdz 125 °C, ik pa laikam apmaisot.

Tad katliņu noņem no plīts un iemaisa visas garšvielas. Masu lej uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru vai silikona loksni  20x20 cm izmērā. Pa virsu pārliek pekanriekstus.

Atdzesē ledusskapī. Kad karamele sastingusi, to sagriež gabaliņos un katru ietin piemērotā konfekšu papīrītī (cepampapīra loksnes).

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.