Pikantā jāņogu želeja

Atzīme (86 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

500 g balto vai sarkano jāņogu, vai upeņu
150 ml ūdens
1 kanēļa standziņa
3 krustnagliņas
1 ingvera gabaliņš cukurgrauda lielumā
1 zvaigžņu anīss
2 tējk. baltvīna etiķa
100 ml Dansukker želejas cukura „Multi” uz katriem 100 ml izkāsta šķidruma

Instrukcijas

Ogas noskalo un liek katliņā kopā ar ūdeni un garšvielām. Uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns apm. 15 minūtes. Ļauj iztecēt caur audekla filtru 30 minūtes. Katliņu izmazgā. Nomēra šķidruma tilpumu un ielej šķidrumu katliņā. Pielej etiķi. Ieber želejas cukuru – uz katriem 100 ml šķidruma 100 ml želejas cukura. Pusminūti vāra. Nosmeļ putas. Lej karstās, tīrās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

Jāņogu želejas variācija
Samaina iepriekšējā receptē minētās garšvielas ar 2-3 ēd. kar. konjaka.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.