Pikantā jāņogu želeja

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

500 g balto vai sarkano jāņogu, vai upeņu
150 ml ūdens
1 kanēļa standziņa
3 krustnagliņas
1 ingvera gabaliņš cukurgrauda lielumā
1 zvaigžņu anīss
2 tējk. baltvīna etiķa
100 ml Dansukker želejas cukura „Multi” uz katriem 100 ml izkāsta šķidruma

Instrukcijas

Ogas noskalo un liek katliņā kopā ar ūdeni un garšvielām. Uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns apm. 15 minūtes. Ļauj iztecēt caur audekla filtru 30 minūtes. Katliņu izmazgā. Nomēra šķidruma tilpumu un ielej šķidrumu katliņā. Pielej etiķi. Ieber želejas cukuru – uz katriem 100 ml šķidruma 100 ml želejas cukura. Pusminūti vāra. Nosmeļ putas. Lej karstās, tīrās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

Jāņogu želejas variācija
Samaina iepriekšējā receptē minētās garšvielas ar 2-3 ēd. kar. konjaka.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pagatavo saldējumu

Vasarā pagatavo savu saldējumu! Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Gardumi ar vasaras ogām

Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Ievārījumi un sīrupi

Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā.

Vasaras brokastis

Šeit esam apkopojuši mūsu labāko un relaksējošāko vasaras brokastu receptes. Ar ko vēlies sākt dienu?