Pikantā ābolu un valriekstu kūka

PT10M
Atzīme (3 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

3 skābi āboli
420 g  Dansukker Dzidrā sīrupa
3 olas
150 g Dansukker Gaišā Muscovado cukura
2 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
150 ml  saulespuķu eļļas
390 g  miltu
1 1/2 tējkar. cepamā pulvera
1 1/2 tējkar. sodas
1 ēdamkar. malta kanēļa
1 tējkar. malta kardamona
1/2 tējkar. rīvēta ingvera
1/2 tējkar. sāls pārslu
100 g  drupinātu valriekstu

Glazūrai
150 g  Dansukker pūdercukura
4 ēdamkar. saldā krējuma
100 ml svaigā krēmsiera
2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
3 ēdamkar. ūdens (ja nepieciešams, var pievienot papildus)

Instrukcijas

Ābolu sagriež šķēlītēs, pievieno sīrupu, olas, Muscovado cukuru, vaniļas cukuru, eļļu. Visu lielā traukā samaisa.
Atsevišķi samaisa pārējās sausās sastāvdaļas un pakāpeniski, maisot, pievieno āboliem, veidojot vijīgu masu. Pievieno valriekstus.
Maisījumu lej ietaukotā 2 l tilpuma kūkas formā un cep krāsns vidējā daļā 175 °C 55-60 minūtes. Atdzesē.
Glazūras sastāvdaļas ar virtuves kombainu sastrādā vijīgā masā. Ja masa ir par biezu, papildina ar mazliet ūdens.
Glazūru pārlej kūkai un pirms pasniegšanas atstāj ledusskapī vismaz 20 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.