Pikantā ābolu un valriekstu kūka

Pikantā ābolu un valriekstu kūka
Vērtējums: (2gab.)

Sastāvdaļas

  • 3 skābi āboli
  • 420 g Dansukker Dzidrā sīrupa
  • 3 olas
  • 150 g Dansukker Gaišā Muscovado cukura
  • 2 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
  • 150 ml saulespuķu eļļas
  • 390 g miltu
  • 1 1/2 tējkar. cepamā pulvera
  • 1 1/2 tējkar. sodas
  • 1 ēdamkar. malta kanēļa
  • 1 tējkar. malta kardamona
  • 1/2 tējkar. rīvēta ingvera
  • 1/2 tējkar. sāls pārslu
  • 100 g drupinātu valriekstu

Glazūrai

  • 150 g Dansukker pūdercukura
  • 4 ēdamkar. saldā krējuma
  • 100 ml svaigā krēmsiera
  • 2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
  • 3 ēdamkar. ūdens (ja nepieciešams, var pievienot papildus)

Ābolu sagriež šķēlītēs, pievieno sīrupu, olas, Muscovado cukuru, vaniļas cukuru, eļļu. Visu lielā traukā samaisa.
Atsevišķi samaisa pārējās sausās sastāvdaļas un pakāpeniski, maisot, pievieno āboliem, veidojot vijīgu masu. Pievieno valriekstus.
Maisījumu lej ietaukotā 2 l tilpuma kūkas formā un cep krāsns vidējā daļā 175 °C 55-60 minūtes. Atdzesē.
Glazūras sastāvdaļas ar virtuves kombainu sastrādā vijīgā masā. Ja masa ir par biezu, papildina ar mazliet ūdens.
Glazūru pārlej kūkai un pirms pasniegšanas atstāj ledusskapī vismaz 20 minūtes.

Šo recepti sastādīja

Dansukker